17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPlanuri de intervenție în cazul unor accidente grave pe barajele din Gorj

Planuri de intervenție în cazul unor accidente grave pe barajele din Gorj

Hidroelectrica și-a propus să pună la punct planurile de intervenție în cazul ruperii barajelor de pe râurile din județul Gorj. Compania a alocat fonduri pentru serviciile de elaborare, actualizare a planurilor de acțiune în caz de accident la baraje. Contractul este împărțit în opt loturi. Bugetul pentru elaborarea tuturor documentațiilor pentru opt sucursale din țară este unul consistent, respectiv de peste 941.000 de lei.

Decizia de elaborare a planurilor are în vedere Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică, precum şi incidente sau accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră. Județul Gorj este cuprins în lotul numărul 2:

E nevoie de planuri de intervenție

Este nevoie de Planuri de intervenție pentru câteva zone de pe raza județului Gorj. Este vorba de bazinele hidrografice ale râurilor Jiu, Cerna și Bistrița. Numai în zona municipiului Târgu Jiu sunt două baraje mari care trebuie să fie monitorizate în permanență. „Servicii de întocmire a Planurilor de acțiune în caz de accident la barajele Hidroelectrica SA – Bazinele Hidrografice, Jiu, Cerna și Bistrița: • Actualizare Plan de acțiune în caz de accident la barajul Vădeni și Târgu Jiu • Actualizare Plan de acțiune în caz de accident la barajul Motru • Actualizare Plan de acțiune în caz de accident la barajul Tismana • Actualizare Plan de acțiune în caz de accident la barajele Vîja și Clocotiș • Actualizare Plan de acțiune în caz de accident la barajul Cerna”, conform Hdroelectrica. La un moment dat se punea problema decolmatării celor două acumulări de pe râul Jiu, din zona muncipiului Târgu Jiu, însă este nevoie de fonduri pentru realizarea lucrărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS