14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO nouă ediție a Atelierului național de poezie „Serile la Brădiceni”

O nouă ediție a Atelierului național de poezie „Serile la Brădiceni”

În acest an, cea de-a XXV–a ediție a Atelierului național de poezie „Serile la Brădiceni” se va desfășura miercuri 8 septembrie la Brădiceni în comuna Peștișani.

Înființat de Ion Cepoi în 1997, cu sprijinul colonelului Constantin Codiță, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Gorj și conceput ca un prilej de dialog și de schimb de idei între creatori și exegeți contemporani din domeniul poeziei, Atelierul ”Serile la Brădiceni” își propune recunoașterea poeților şi criticilor autentici cu scopul de a le pune în valoare opera.

Se vor acorda două premii naționale: Premiul Național pentru poezie, atribuit unui poet român consacrat, respectiv Premiul Național pentru critica poeziei care se atribuie unui exeget specializat în critica literară. Se vor acorda, de asemenea, un număr de 12 diplome “Prietenii Serilor la Brădiceni” unor personalități culturale din România. Ca în fiecare an se desfășoară un podium poetic „Poetul este un rege şi i se cuvine un tron” moderat de scriitorii Ion Cepoi şi Ion Popescu-Brădiceni. Poeţii vor recita din noile lor cărţi, iar criticii literari își vor lansa propriile apariţii editoriale.

Slujbă la Biserica din localitate

Laureații și invitații vor participa la Biserica monument din Brădiceni, la ora 10,00 la o slujbă, apoi evenimentul se va desfășura conform programului.Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Peştişani, Biserica Brădiceni, Uniunea Scriitorilor din România şi Grupul de Scriitori din Cenaclul „Serile la Brădiceni” au reușit ca prin această manifestare să creeze un mai mare impact asupra poeziei. Tot miercuri, 8 septembrie 2021, la Brădiceni se vor lansa revistele Antemeridian&Postmeridian (an 7, nr. 18/2021), Miracol de Brădiceni (nr. 26/20219, Caietele Columna (nr. 3/2021), Literatura şi Arta Cuvântului Serile la Brădiceni (Colecţia 2021, Volumul II, 273 pagini), „Ceaşca de cafea”(nr.215/2021) și Portal Măiastra, nr. 1-2/2021. Premiul național de poezie în sumă de 1000 lei, atribuit unui poet român consacrat va fi acordat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Premiul Național pentru critica poeziei în sumă de 1000 de lei, atribuit unui exeget specializat în critica poeziei va fi acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS