16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn milion de euro pentru hrana pacienților Spitalului Județean Târgu Jiu

Un milion de euro pentru hrana pacienților Spitalului Județean Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a alocat un buget de aproape un milion de euro pentru achiziția de alimente pentru a prepara hrana bolnavilor.

Este vorba de un buget de peste 4,58 de milioane de lei pentru achiziția de diverse produse alimentare. Contractul de achiziție este împărțit în 10 loturi și vor fi cumpărate produse de bază. Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu are la dispoziție o bucătărie pentru a prepara hrana alimentelor pentru pacienții internați. La un moment dat se renunțase la serviciile de masă pentru ofertele din partea firmelor de catering. Ulterior, a fost angajat personal pentru bucătărie și, astfel, mâncarea este preparată de către unitatea medicală. Nu de puține ori au existat bolnavi care s-au plâns de calitatea și cantitatea produselor servite. Din acest motiv, aproape toți bolnavii beneficiază de hrană de la aparținători, nefiind tot timpul mulțumiți de mâncarea de la spital.

Medicamente pentru Spitalul TBC

Este de amintit și că Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobrița, Runcu, are alocate fondurile necesare pentru achiziția unui lot de medicamente pentru bolnavii de TBC. Este vorba de un contract care vizează furnizarea de medicamente antituberculoase. Bugetul este de peste 65.000 de lei și vor fi cumpărate un total de cinci tipuri de medicamente pentru persoanele internate în singurul de spital de acest tip din județul Gorj și unul dintre puținele din Oltenia. Unitatea medicală a luat recent măsuri în urma creșterii numărului de cazuri de coronavirus la nivelul țării și la nivelul județului Gorj. Au fost introduse restricții și un control eficient al persoanelor care intră în unitatea medicală. Se dorește evitarea răspândirii bolilor respiratorii și a coronavirusului, mai ales că bolnavii de TBC sunt între categoriile vulnerabile, având în vedere afecțiunea de care suferă. Se dorește și protejarea personalului, prin vaccinare și testare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS