14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNumărul mașinilor înregistrate în Târgu Jiu se apropie de 40.000: un vehicul la două persoane

Numărul mașinilor înregistrate în Târgu Jiu se apropie de 40.000: un vehicul la două persoane

Numărul autoturismelor înregistrate în municipiul Târgu Jiu se apropie de o cifră record. Este vorba de peste 39.000 de mașini deținute de cetățenii muncipiului Târgu Jiu.

Peste puțin timp se va trece de pragul de 40.000, potrivit unei estimări a Poliției Locale a municipiului Târgu Jiu. Oficial, populația din Târgu Jiu este de 94.415 locuitori, însă în realitate sunt în jur de 70.000 de locuitori în municipiu, respectiv persoanele care locuiesc efectiv în oraș. Așadar, statistica arată că în momentul de față se înregistrează un autoturism la doi locuitori.

Potrivit lui Florin Băluță, șeful Poliției Locale Târgu Jiu, sunt familii care au și câte două-trei mașini. Numărul ridicat de vehicule pune problema lipsei parcărilor, dar și a traficului supraaglomerat în anumite intervale orare. Poliția Rutieră a stabilit că peste 2.000 de mașini tranzitează zona centrală a municipiului în fiecare zi în intervalele orare 07,30 – 08,30, respectiv 15,30 – 17,00.

Mașina de ridicări auto mai întârzie

Nici mașina pentru ridicări auto nu va veni prea curând la Târgu Jiu. La licitația pentru întredințarea contractului s-au prezentat 7 firme. Toate au solicitat o amânare de o jumătate de an pentru a putea livra în condițiile cerute de beneficiar vehiculul pentru ridicări auto. Bugetul pentru cumpărarea mașinii cu tot cu echipamentele de specialitate este de 120.000 de euro.

Așadar, Serviciul rudicări auto ar putea să mai aștepte până să funcționeze. Municipalitatea ar avea nevoie de o mașină de ridicări auto, având în vedere că de ani de zile acest serviciu nu mai funcționează. Nu mai pot fi ridicate vehiculele parcate ilegal sau lăsate în calea utilajelor care execută lucrări pe raza municipiului și îngreunează activitatea echipelor.

„Ne-ar ajuta foarte mult serviciul de ridicări auto și s-ar putea elibera sute de locuri de parcare de pe raza municipiului Târgu Jiu, ocupate în prezent de rable. Sunt foarte multe autovehicule în municipiul Târgu Ju și numărul continuă să crească. Nu exagerez dacă spun că se înmatriculează 50 – 100 de mașini pe zi în Târgu Jiu. Cele mai multe sunt aduse de afară”, a precizat Florin Băluță, șeful Poliției Locale Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS