17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO le pune fiola angajaților. Buget de 31.000 de lei pentru alcoolteste

CEO le pune fiola angajaților. Buget de 31.000 de lei pentru alcoolteste

Complexul Energetic Oltenia a alocat fonduri pentru achiziția de echipamente pentru testarea salariaților la alcool.

Vor fi cumpărate alcooltestele necesare și alte echipamente pentru controlul igienei. Bugetul este de peste 31.000 de lei. Achiziția va fi realizată de Sucursala Minieră la 1 septembrie pentru 11 puncte de lucru. Conform Complexului Energetic Oltenia, pentru o bună desfășurare a actvității de prevenire în domeniul securității în muncă, respectiv depistarea lucrătorilor ce își desfășoară activitatea sub influența băuturilor alcoolice este necesară verificarea acestora cu aparatul alcooltest.

„Desfășurarea activității lucrătorilor sub influența băuturilor alcoolice crește posibiltatea producerii de accidente de muncă care duc la creșterea numărului de zile de incapacitate de muncă și chiar la decese. Au interzis să introducă băuturi alcoolice la locul de muncă, să consume sau să lucreze sub influența băuturilor alcoolice. Din acest motiv sunt verificați zilnic”, potrivit Complexului Energetic Oltenia.

Echipamente noi

Vor fi cumpărate aparate alcooltest, imprimante, muștiucuri și hârtie pentru imprimantă. Echipamentele vor fi livrate Unităților miniere Roșia, Rovinari, Jilț și Motru, precum și celor patru termocentrale de la Rovinari, Turceni, Ișalnița și Craiova, precum și de la ELCFU Motru.

Sunt puncte de lucru unde este necesară testarea zilnică a personalului. De exemplu, personalul care deservește căile ferate uzinale și locomotivele companiei este testat la intrarea în schimb. Prin urmare, este nevoie de foarte multe consumabile, dat fiind faptul că sunt în continuare destui angajați angrenați în activități cu mare responsabilitate. Un accident pe calea ferată ar putea avea consecințe grave atât în privința companiei, cât și a terților. Și activitatea la termocentrale implică o mare răspundere, dat fiind faptul că pierderea controlului cazanelor de ardere nu este de dorit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS