15.6 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Brutăria unde un angajat a murit de COVID, amendată și închisă

Gorj: Brutăria unde un angajat a murit de COVID, amendată și închisă

Brutăria, din comuna Bălești, unde un angajat de 37 de ani a murit de COVID și un alt angajat a fost confirmat cu COVID a fost amendată cu 30.000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Inspectorii DSP au constatat că nu au fost luate măsuri pentru a preveni îmbolnăvirile cu SARS COV 2. Activitatea brutăriei a fost suspendată până la remedierea deficiențelor. „În urma apariției unui caz confirmat COVID-19 (persoana fiind, în prezent, internată în Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu) și a decesului unei persoane în vârstă de 37 de ani, la data respectivă suspiciune SARS- CoV- 2 (confirmată COVID-19, după necropsie), din rândul lucrătorilor unei brutării din județul Gorj, inspectorii sanitari au efectuat un control la unitatea de producție.

S-a constatat că nu au fost respectate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS- CoV-2, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 de lei.

De asemenea, au fost impuse termene și recomandări, iar până la remedierea deficiențelor constatate a fost emisă o decizie de suspendare a activității.”, conform Direcției de Sănătate Publică Gorj. Este de precizat că salariatul brutăriei a fost considerat suspect COVID, însă a refuzat tratamentul și internarea, iar în cele din urmă a decedat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS