13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNumai 60% dintre angajații din învățământul preuniversitar din Gorj sunt vaccinați

Numai 60% dintre angajații din învățământul preuniversitar din Gorj sunt vaccinați

Doar 60% dintre salariați din învățământul din Gorj sunt vaccinați. Este o statistică aflată la dispoziția conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj, însă de la începutul verii.

Cifrele sunt aproximative, având în vedere că din momentul în care vaccinarea a fost posibilă fără o programare prealabilă nu a mai fost ținută o evidență a personalului didactic, nedidactic și auxiliar din unitățile de învățământ din județul Gorj. Dana Constantinescu, șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a precizat că, personal, nu este de acord cu vaccinarea obligatorie și că fiecare salariat va decide ce va face. În județul Gorj toate cursurile vor începe în formula „față în față”. Se va încerca în perioada următoare stabilirea unui număr exact al angajaților vaccinați, din învățământul preuniversitar din județul Gorj.

Evidență cu profesorii care s-au vaccinat

Inspectoratul Școlar Județean Gorj va realiza o centralizare a datelor cu privire la profesorii care sunt vaccinați. Se estimează că mai mult de jumătate dintre angajații din învățământul preuniversitar din județul Gorj sunt vaccinați. În total sunt peste 5.000 de profesori și personal nedidactic și auxiliar.

„Inspectoratul Școlar Județean Gorj nu mai are o evidență clară a vaccinaților din învățământul preuniversitar, din momentul în care vaccinarea a fost posibilă fără programare. Din acel moment nu am mai avut o evidență clară personalului care este vaccinat și care este nevaccinat. Vom încerca să colectăm toate datele pentru a avea situația cât de cât exactă. Sunt importanți nu numai profesorii, ci și personalul nedidactic pentru că este, de asemenea, prezent în școală și se produce contactul. Din punctul meu de vedere este importantă vaccinarea”, a declarat Dana Constantinescu, inspectorul școlar general din județul Gorj. Potrivit unui studiu realizat la nivel european, românii sunt cei mai reticenți cu privire la vaccinare. Temerea este că vaccinații ar putea face alte boli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS