21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO dorește angajarea a cel puțin 200 de absolvenți

CEO dorește angajarea a cel puțin 200 de absolvenți

Unul dintre reprezentanții Complexului Energetic Oltenia a anunţat că societatea și-a propus să angajeze un total de 200 de absolvenți din cadrul învățământului Dual.

Este vorba de proiectul implementat de companie împreună cu inspectoratele școlare și unități de învățământ din județele Gorj și Dolj. În prima etapă se intenționează angajarea a peste 200 de tineri calificați în meseriile de sudor, lăcătuș-mecanic și electrician. Primele două categorii de meserii sunt destinate în principal sectorului minier și a treia categorie de personal va ajunge în special în termocentralele Complexului Energetic Oltenia. Rămâne de văzut câți dintre absolvenții de învățământ dual vor dor să lucreze pentru Complexul Energetic Oltenia, având în vedere că nu sunt obligați să facă acest lucru, deși colosul energetic le-a achitat echipamentul, a asigurat practica de specialitate și a plătit și pentru alte tipuri de servicii.

Pleacă 3.600 de mineri și energeticieni

Din companie ar putea pleca prin pensionare peste 3.000 de salariați, însă Complexului Energetic Oltenia își va restrânge activitatea în câteva puncte de lucru. Cu toate acestea, va fi înregistrat un deficit de personal care va trebui să fie acoperit.

„Oficial este vorba de 3.600 de angajați care se încadrează la pensionare, după cum s-a exprimat public și managerul companiei. Sunt luate măsuri pentru cazul în care se va rămâne la un moment dat fără câteva mii de salariați. Sigur că este greu de contracarat așa ceva, dar se lucrează la scenarii. Va fi nevoie de o reorganizare la nivelul personalului și a subunităților din minerit și la nivelul termocentralelor. Un prim pas pentru a face față din punctul de vedere al resurselor umane este să fie angajate chiar din această toamnă câteva sute de absolvenți prin programul învățământului dual. Va fi greu, dar sperăm să aducem în companie măcar 200 de muncitori calificați”, a declarat Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS