11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUM Sadu cumpără încă un lot de utilaje pentru asamblarea muniției de infanterie

UM Sadu cumpără încă un lot de utilaje pentru asamblarea muniției de infanterie


Uzina Mecanică de la Sadu, Bumbești-Jiu, a mai cumpărat un lot de utilaje pentru asamblarea muniției de infanterie. Bugetul achiziției este de câteva milioane de lei.

În ultimii ani, fosta fabrică de armament din județul Gorj a derulat un plan de achiziții de linii tehnologice în vederea creșterii calității muniție produse și pentru eficientizarea activității. „Achiziție utilaje specifice necesare asamblării și ambalării muniției de infanterie calibru 7,62x54R mm cu tub de oțel: Lot 1 – Mașină de inserție capsă în tub cartuș = 3 bucăți; Lot 2 – Mașină de asamblare cartuș = 2 bucăți ; Lot 3 – Mașină de control dimensiuni și greutate cartuș =1 bucată; Lot 4 – Mașină de etanșat muniție = 1bucată; Lot 5 – Mașină de ambalare cartuș finit în cutii de carton = 1 bucată”, potrivit Uzinei Mecanice Sadu.

Are 800 de salariați

Societatea se află în subordinea Companiei Naționale Romarm și se confruntă de mai mulți ani cu probleme economice. Unele au legătură cu aprovizionarea, dar și cu retehnologizarea. Unitatea are peste 800 de salariați și nu a dus niciodată lipsă de clienți. Procesul de achiziție a liniilor tehnologice noi a debutat înainte de începerea pandemiei de coronavirus. A fost foarte greu să fie cumpărate toate utilajele necesare, având în vedere că multe dintre acestea trebuie să fie aduse din afara țării și au un regim special, având în vedere că sunt destinate industriei de armament. Unele trebuie să fie realizate la comandă.

Dacă se va reuși modernizarea completă a uzinei, atunci perspectivele vor fi bune, chiar pentru creșterea producției și încadrarea de personal. UM Sadu avea la un moment dat clienți și pe piața civilă din SUA și nu se ducea lipsă de cerere de muniție. Uzina Mecanică de la Sadu, orașul Bumbești-Jiu, este unul dne puținii mari angajator din partea de nord a județului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS