3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTârgu Jiu: Anchetă la LPS, după o suspiciune de fraudă la examenul de bacalaureat

Târgu Jiu: Anchetă la LPS, după o suspiciune de fraudă la examenul de bacalaureat


Inspectoratul Școlar Județean Gorj a sesizat poliția, în urma unei suspiciuni de fraudă la examenul de bacalaureat, la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu.

Un candidat ar fi folosit un telefon și a fotografiat subiectele și le-ar fi trimis, printr-un intermediar, pe un grup de facebook, în încercarea de a face rost de răspunsuri.

Potrivit conducerii ISJ Gorj, un singur candidat a fost depistat în situația respectivă, identifcată în alte cinci licee la nivel național. Tânărul a fost eliminat din examen, iar Inspectoratul Școlar Județean a depus o sesizare la Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj.

„La data de 18 august, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați de președintele Comisiei de Examinare a Bacalaureatului, anul 2021, cu privire la faptul că în cursul zilei de azi, în timpul probei de Geografie, din cadrul examenului de bacalaureat, susținută la un liceu din municipiul Târgu Jiu, un tânăr de 23 de ani, din orașul Tismana, a fotografiat cu telefonul mobil subiectele de concurs, direcționându-le ulterior unei alte persoane.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice“, potrivit IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS