10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO instituție publică din Motru renunță la serviciile UATAA

O instituție publică din Motru renunță la serviciile UATAA

O instituție publică din Motru renunță la serviciile asigurate de Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din municipiu.

Este vorba de Serviciul Fiscal Orășenesc Motru, din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Craiova. Au fost alocate fondurile necesare pentru furnizarea și montarea unei instalații de încălzire centrală la sediul administrativ al Serviciului Fiscal din Motru. Bugetul pentru achiziția și montarea centralei termice noi este de peste 100.000 de lei. Măsura de a se renunța la serviciile Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru a fost luată, având în vedere starea de incertitudine cu privire la furnizarea agentului termic în următorul sezon de iarnă.

Nimeni nu mai știe dacă societatea va fi în situația de a livra căldură și apă caldă în sezonul rece, având în vedere că nu s-a reușit plata certificatelor de CO2 pentru sezonul trecut. În momentul de față se funcționează pe cazanul de vară și nu este necesară plata de certificate de CO2. În același timp, pentru fiecare certificat de CO2 neachiziționat se aplică de către Comisia Europeană o amendă de 100 de euro.

Este în insolvență de peste 4 ani

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru se află în continuare în insolvență și nu sunt perspective de îmbunătățire a situației economice. Compania de apă și căldură are nevoie imediată de câteva milioane de euro pentru a reveni pe linia de plutire și a pregăti următorul sezon rece. Este nevoie de bani pentru achiziția de combustibil și pentru efectuarea reviziilor în perioada de toamnă. Din păcate, sunt multe instituții publice care depind de UATAA Motru în perioada de iarnă.

Sunt toate unitățile de învățământ din Motru, poliția, primăria și altele. Spitalul din localitate are record la rețeaua de gaze naturale și o centrală pe care o poate pune în funcțiune în caz de nevoie. Sunt în același timp sute de cereri de debranșare de la rețeaua administrată de Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru. Proprietarii de apartamente vor să își achiziționeze centrale de apartament pe gaze naturale. Nu toți cetățenii pot face acest lucru, având în vedere că rețeaua nu este introdusă în chiar toate zonele din municipiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS