28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO oferă 246.000 de lei să îi asigure profesional pe șefii companiei

CEO oferă 246.000 de lei să îi asigure profesional pe șefii companiei

Administrația din Complexul Energetic Oltenia vor beneficia de poliție de asigurare de răspundere profesională.

A fost alocată suma de 246.045 de lei pentru achiziția serviciilor de asigurare de răspundere civilă profesională pentru membrii Consiliului de Supraveghere și membrii Directoratului Complexul Energetic Oltenia. În cazul în care vor exista erori sau pagube în urma unor decizii, șefii companiei nu vor plăti din buzunar, ci vor beneficia de polițele de asigurare încheiate cu o firmă de specialitate. Conducerea colosului energetic a beneficiat an de an de asigurări de răspundere civilă profesională. Licitația va avea loc pe 24 august.

Compania a încercat de mai multe ori anul acesta să încheie polițe de asigurare pentru directori, însă nu a reușit. Este adevărat că au existat situații în care licitația a fost amânată, dat fiind faptul că au mai existat schimbări de șefi atât în Consiliul de Supraveghere, cât și în cadrul Directoratului. Conform legii, persoanele aflate în conducerea societăţilor pe acţiuni au obligaţia de a încheia polițe de răspundere profesională pentru ca firma să beneficieze de reparaţii financiare, în cazul unor eventuale prejudicii cauzate de managementul defectuos.

Sunt obligați să încheie asigurări

În cazul societăţilor pe acţiuni, Legea nr. 441/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 31/1990 privind societăţile a introdus obligativitatea încheierii unei asigurări de răspundere profesională pentru administrator, respectiv pentru membrii Directoratului.

„Această prevedere a legii a fost preluată prin clauze contractuale prevăzute în contractele de administraţie. Potrivit legislaţiei, asigurarea de răspundere profesională acoperă prejudiciile produse societăţii, cât şi daunele cauzate terţilor în urma faptelor comise din neglijenţă, eroare, omisiune în exercitarea calităţii de conducere a persoanei sau persoanelor asigurate (administrator, membru al directoratului sau al consiliului de supraveghere). În cazul producerii de prejudicii sau de daune, firma poate să obţină de la societatea de asigurare o despăgubire care să acopere imediat şi măcar parţial un eventual prejudiciu”, conform legislației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS