10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgul Meșterilor Populari din România, revine la Târgu Jiu

Târgul Meșterilor Populari din România, revine la Târgu Jiu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu organizează de joi, 12 august, ediția din acest an a Târgului Meșterilor Populari din România.

Dacă anul trecut creațiile meșterilor din Curtea de Argeș, Dolj, Vâlcea și Gorj au putut fi admirate doar online, nemaiexistând posibilitatea unei expuneri în fața publicului din cauza pandemiei create de noul coronavirus, acum publicul va putea cumpăra direct de la meșteri, în centrul municipiului Târgu Jiu.

„Și poate cel mai important pentru unii dintre noi este să mergem la aceste târguri nu doar să cumpărăm ceva deosebit, ci şi pentru a vorbi cu oamenii care încearcă să ducă tradiţia mai departe. Între 12-15 august 2021 la căsuțele din centrul municipiului Târgu Jiu găsim obiecte ce-şi au originea în vechea gospodărie ţărănească. Costume populare, ceramică, bijuterii, țesături, preparate apicole, turtă dulce, sculpturi în lemn, lavandă, articole prelucrate din piele… de toate! Aproape 20 de meşteri populari își dau întâlnire la Târgu-Jiu. Aceștia vin din Vâlcea, Bistrița Năsăud, Dolj, Maramureș, Argeș, Cluj, Alba, Republica Moldova, Suceava, București și Gorj. Deschiderea târgului meșterilor populari olteni se va face vineri 13 august 2021 la ora 10.30 în centrul municipiului Târgu Jiu”, a declarat Daniela Gapșea, purtătorul de cuvânt al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS