12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFără asfalt în Rânca pe străzile administrate de Primăria Novaci

Fără asfalt în Rânca pe străzile administrate de Primăria Novaci

Jumătate din străzile din Rânca rămân în continuare fără asfalt. Exista un proiect pentru modernizarea străzilor din stațiunea montană, care aparțin de Primăria Novaci.

Până acum s-a reușit asfaltarea arterelor rutiere care sunt administrate de Primăria Baia de Fier. Principala problemă este la nivelul proiectului comandat de autoritățile din Novaci. Experții au calculat un preț per kilometru mult mai mare decât cel din proiectul implementat de edilii din Baia de Fier. În concluzie, este greu de obținut finanțare guvernamentală pentru un proiect similar care vizează același gen de lucrări, dar la un preț mult mai mare. Ar fi nevoie de un alt proiect sau de refacerea proiectului, însă au fost deja cheltuite fondurile de la bugetul local și va trebui să existe o justificare la un control al Camerei de Conturi.

Se lucrează pe Transalpina

Drumarii vor să finalizeze în cursul lunii august lucrările de punere în siguranță a celei mai înalte șosele din țară, Transalpina. Este o investiție a Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, prin Direcția de Drumuri și Poduri Craiova.

Drumarii și-au propus să finalizeze în luna august lucrările pe care și le-au propus în această etapă. Este vorba de montarea de parapet și de consolidări pe anumite tronsoane. Astfel, în urma lucrărilor respective va crește siguranța conducătorilor auto în trafic. Acest lucru este completat cu faptul că limita de viteză este de 30 de kilometri pe oră, iar limita de tonaj este de până la 3,5 tone. Programul de circulația este în intervalul orar 7.00 – 21.00. Transalpina este cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS