10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjControlorii Transloc au șomat în pandemie, dar au luat salariu

Controlorii Transloc au șomat în pandemie, dar au luat salariu

Șefii Transloc Târgu Jiu admit că personalul de la Compartimentul Control a șomat în perioada pandemiei de coronavirus.

Este vorba de 5 angajați noi și alți cinci care au fost încadrați după venirea la conducerea companiei locale a managerului Mihai Paraschiv, unul dintre prietenii primarului Marcel Romanescu. Unuia dintre cei cinci noi agenți de control i-a expirat contractul și nu a mai continuat activitatea la Transloc. În momentul de față sunt 9 persoane care desfășoară activitatea de verificare a călătorilor. Mihai Paraschiv, managerul Transloc, a declarat că speră ca de acum încolo activitatea respectivă să fie impulsionată, mai ales că sunt destule persoane care s-au vaccinat. Municipiul Târgu Jiu este una din localitățile fruntașe la vaccinare la nivelul județului Gorj. În plus, din toamnă va crește numărul călătorilor, prin revenirea elevilor la școală.

Parcul auto e praf

Transloc Târgu Jiu are în același timp obligația să ofere și servicii la un anumit standard de normalitate, dacă îi verifică pe pasageri să meargă cu bilet. Prețul este de 2 lei pentru o călătorie. Este un cost comparabil cu alte orașe din țară, însă condițiile din mijloacele de transport lasă de dorit.

Compania municipalității are un parc auto depășit. Toate autobuzele și troleibuzele trebuie să fie trimise la casat. Sunt numai bune de fier vechi. Potrivit conducerii societății, sunt 8 autobuze din anul 1991 și 11 troleibuze din 1994. În mod normal, toate ar trebui să fie scoase din circulație, având în vedere că sunt depășite cu mult la toate capitolele. Transloc încearcă de câțiva ani să înnoiască parcul auto, iar de anul viitor se speră că vor veni primele autobuze noi. Până acum au fost închiriate din alte zone autobuze construite după 2000, care sunt măcar dotate cu aer condiționat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS