24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjȘefii CEO vor avea mandate pe 4 ani după aprobarea Planului de restructurare

Șefii CEO vor avea mandate pe 4 ani după aprobarea Planului de restructurare

Șefii Complexului Energetic Oltenia(CEO) vor avea mandate mai lungi, după aprobarea Planului de restructurare. Potrivit lui Daniel Burlan, managerul CEO, actualii membri ai Directoratului au mandate scurte, de numai 4 luni pentru că se așteaptă aprobarea Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia.

Ulterior, se va trece la selecția de șefi pentru structurile de conducere ale companiei, în baza OUG 109, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Ulterior, mandatele vor avea o durată de 4 ani, iar echipa de conducere își va putea asuma în alți termeni implementarea Planului de restructurare și decarbonare. Planul este în continuare în analiză la Comisia Europeană.

Planul revizuit și trimis Comisiei Europene are următoarele coordonate: personalul la finalul anului 2026 va număra 4.521 de salarați, iar la finalul anului 2030 va fi de 2.613. După 2026 rămân grupurile 5 și 6 de la Rovinari și 5 de la Turceni. Carierele se închid astfel: Peșteana 01.01.2022, Lupoaia și Husnicioara 01.01.2023, Jilț Sud 01.01. 2024 și Tismana 01.01.2025. După 2026 societățile nou create vor avea 60% din cifra de afaceri. Și tot după 2026 producția de energie electrică cărbune va fi de 3 TWh.

Șanse pentru mandatele de 4 ani

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia are numai cuvinte de apreciere la adresa colegilor săi din Directorat, semn că ar putea fi favoriți și la mandatele de 4 ani. Este vorba de Constantin Bălășoiu, Lăcrămioara Diaconu, Cosmin Mitrică și Gigel Jianu. În opinia lui Daniel Burlan, fiecare din cei patru știe ce are de făcut și acționează în domeniul de competență.

Președintele Directortatului a spus despre Cosmin Mitrică, avocat, că a acumulat experiență în vremea cât a fost activ în Consiliul de Supraveghere și acum poate să folosească experiența respectivă în executivul Complexului Energetic Oltenia. În privința Lăcrămioarei Diaconu, aceasta a lucra la o cunoscută companie petrolieră și de gaze naturale, iar acum s-ar ocupa de proiectele de viitor ale Complexului Energetic Oltenia.

În momentul de față, din Directoratul Complexului Energetic Oltenia fac parte următorii: Burlan Daniel, Bălășoiu Constantin, Diaconu Pintea Lăcrămioara, Mitrică Cosmin Ionut și Jianu Gigel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS