5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPază minimă pentru operele brâncușiene

Pază minimă pentru operele brâncușiene

Poliția Locală Târgu Jiu asigură o pază minimă pentru operele brâncușiene din Parcul Central din municipiu. Aci se află Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Aleea Scaunelor, realizate de sculptorul Constantin Brâncuși. Potrivit noii organigrame și a faptului că Poliția Locală asigură servicii de pază pentru 15 instituții publice din cadrul Primăriei Târgu Jiu, au mai rămas foarte puțini agenți de pază disponibili.

Astfel, s-a ajuns în situația ca în Parcul Central, de exemplu, să fie prezent un singur agent de pază, care nu poate să aplice sancțiuni. Din acest motiv, conducerea Polliției Locale Târgu Jiu a luat decizia de a transfera la posturile din cele două parcuri unde sunt cunoscutele opere brâncușiene încă un polițist local de la Biroul Ordine Publică.

Astfel, pot fi luate și măsuri cu persoanele care se așează pe opera sau care pot pune în pericol integritatea acestora. Atingerea operelor realizate de Constantin Brâncuși este interzisă prin hotărâre de consiliu local. Au fost detașați polțiști locali de la ordine publică, însă acum este deficit în cadrul biroului respectiv.

Sunt 142 de angajați în total

Poliția Locală Târgu Jiu are în momentul de față 142 de angajați. Dintre aceștia, 47 sunt agenți de pază și nu au alte atribuții. Primăria a renunțat la firmele private de pază și a transfrmat 39 de posturi de polițiști locali, în agenți de pază, personal contractual.

Aceștia asigură servicii de pază la toate direcțiile și societățile municipalității. La 6 direcții este nevoie de pază permanentă. „Mai avem 35 de polițiști la ordine publică, 15 la biroul rutier, 6 la mediu și disciplina în construcții și 6 la control comercial. Par că sunt mulți, dar la început au fost peste 300 de polițiști comunitari. De-a lungul anilor, instituția s-a tot restructurat și a rămas cu puțini salariați.

La noua organigramă nu e poate umbla timp de un an și nu avem ce să facem legat de suplimentarea serviciilor de pază în parcuri. A trebuit să luăm de la ordine publică, prin detașare. Este o situație foarte grea. Este obligatoriu să asigurăm paza operelor din Parcul Central și a Coloanei Fără Sfârșit”, a declarat Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS