10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPânde și dronă pentru prinderea celor care aruncă gunoi

Pânde și dronă pentru prinderea celor care aruncă gunoi

Polițiștii locali din Târgu Jiu vor organiza pânde pentru depistarea celor care aruncă deșeuri pe câmpuri. Sunt vizare albiile râurilor de pe raza municipiului Târgu Jiu și din localitățile componente, precum și terenurile de la marginea orașului. Cele mai afectate zone sunt: Barajelor, Termocentralei, Narciselor, Aleea Mehedinți și altele.

Sunt persoane care atuncă resturi de prin gospodării, haine vechi, resturi rămase de la renovarea locuinței și alte deșeuri care ar trebui să fie transportate la un depozit autorizat. Acest lucru ar prespune plata unei taxe pentru un container.

Este însă mult mai ieftin, dacă gunoiul este aruncat pe câmp, mai ales dacă poliția nu îi depistează pe cei care încalcă legea. Se profită de faptul că oamenii legii nu sunt peste tot în același timp și nu îi prind pe cei care poluează orașul cu gunoi.

Amenda este de o mie de lei

Numai în această săptămână polițiștii locali au depistat trei persoane care abandonau deșeuri în diferite zone de la marginea municipiului Târgu Jiu. Fiecare persoană a fost sancționată cu amendă în valoare de o mie de lei. Prin urmare, este mult mai ieftin dacă se solicită un container special de la firma de salubritate din municipi, care nu este mai scump de 100 – 200 de lei.

Toate deșeurile se pun în containerul lăsat în fața casei sau a blocului, după care este solicitată firma de salubritate să îl ridice. Polițiștii locali vor face zi de zi pânde și razii în zonele în care se aruncă de regulă deșeuri pentru depistarea persoanelor care nu vor să respecte legea. Potrivit lui Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu, se are în vedere inclusiv achiziționarea unei drone pentru supravegherea terenurilor unde cetățeni ai orașului vin să lase gunoiul de prin gospodării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS