25.5 C
Craiova
sâmbătă, 25 septembrie, 2021
Știri de ultima orăLocalGorj1,3 milioane de euro pentru aparatură medicală destinată Spitalului din Motru

1,3 milioane de euro pentru aparatură medicală destinată Spitalului din Motru

Peste 1,3 milioane de euro vor fi cheltuite pentru achiziția de aparatură medicală destinată Spitalului Municipal din Motru. Este vorba de un contract de achiziție publică pentru furnizarea de aparatură medicală necesară în vederea consolidării capacității Spitalului Municipal Motru în gestionarea și stoparea crizei sanitare COVID – 19.

Contractul este divizat în nu mai puțin de 32 de loturi. Vor fi cumpărate materiale, substanțe dezinfectante, echipamente și aparatura necesară pentru a combate criza sanitară generată de pandemia de coronavirus. Licitația pentru încredințarea contractului este programată în prima zi a lunii septembrie. Bugetul este asigurat din fonduri europene și este de 6.812.315 lei.

Achiziție cu fonduri europene

Și alte unități medicale din județ au apelat la fonduri europene pentru a combate virusul COVID 19. Autoritățile sanitare nu vor să fie prinse pe picior greșit în cazul în care la nivelul țării se va produce valul al patrulea al pandemiei de coronavirus.

Prin urmare, spitalele vor beneficia de toate echipamentele și materialele necesare în cazul în care numărul de cazuri va crește și va fi nevoie și de internarea bolnavilor în spitale. Între unitățile medicale care au apelat la fonduri europene pentru achiziția de materiale și echipamente anti-COVID se află: Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, Spitalul TBC de la Runcu, Spitalul Orășenesc de la Bumbești-Jiu, Spitalul Turceni și Spitalul Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:32

Un acrobat francez a traversat Sena pe o sfoară...

Un acrobat francez a traversat Sena pe sfoară, la...

ȘTIRI GdS