17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Proiect de 70 de milioane de euro pentru o nouă clădire la Spitalul Județean

Târgu Jiu: Proiect de 70 de milioane de euro pentru o nouă clădire la Spitalul Județean

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu va avea la dispoziție în perioada imediat următoare un proiect pentru o clădire nouă. Imobilul ar putea fi realizat în stada Progresului și va fi legat cu o pasarelă de clădirea veche a Spitalului 700, cum este cunoscut.  

Este cel mai important proiect care se află în portofoliul actualului manager pentru următorii patru ani. Se propune construirea unui imobil nou din fonduri europene. Clădirea va avea 6 etaje pe un teren de câteva mii de metri pătrați. La ultimul etaj va fi amenajat și un heliport pentru aterizarea elicopterelor SMURD. La parter va fi mutat UPU și ATI din strada Tudor Vladimirescu.

Pentru construirea clădirii noi pentru unitatea medicală din Târgu Jiu este nevoie de o finanțare de aproximativ 70 de milioane de euro, potrivit estimărilor Consiliului Județean Gorj, administratorul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Nu mai poate fi construit un spital nou

Autoritățile din Târgu Jiu au renunțat la ideea construirii unui spital nou în municipiu. În ultima campanie electorală pentru alegerile locale s-a tot vorbit despre obligatovitatea realizării unui spital nou la Târgu Jiu.

S-a renunțat însă la proiectul respectiv, având în vedere planurile legate de domeniul Sănătate în PNNR și proiectele spitalelor regionale. Prin urmare, ar fi fost foarte greu de obținut fonduri pentru un spital nou la Târgu Jiu. Așadar, se merge pe ideea extinderii unuia dintre pavilioanele Spitalului Județean de Urgență. Sunt 3 pavilioane:în străzile AI Cuza, Progresului și Tudor Vladimirescu.

Clădirea nouă va fi construită lângă Spitalul 700 din strada Porgresului. Aici vor fi mutate practic toate secțiile din clădirea aflată în centrul orașului, pe strada Tudor Vladimirescu. În noua clădire vor fi realizate inclusiv tratamentele de radioterapie pentru pacienții oncologici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS