14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjChetă pentru ca UATAA să iasă din insolvență

Chetă pentru ca UATAA să iasă din insolvență

Edilul din Motru, Cosmin Morega, propune organizarea unei chete la nivel local pentru ca Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă să iasă din insolvență.

Furnizorul de servicii de apă și canal din Motru este de peste 4 ani în insolvență din cauza datoriilor. Ar fi trebuit să iasă din insolvență încă din luna aprilie a acestui an. Nu s-a mai reușit pentru că pe ultima sută de metri a mai apărut la plată ca debit suma de 3.200 de lei. Banii au rezultat dintr-o expertiză comandată de Complexul Energetic Oltenia și pe care trebuie să o plătescă Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru. Pentru că șefii companiei nu au achitat debitul respectiv, s-a amânat orice decizie de ieșire din insolvență. Aceasta trebuie să fie luată de către instanța de judecată. Primarul Cosmin Morega spune că dacă fiecare salariat al UATAA ar contribui cu suma de 20 de lei atunci s-ar putea achita debitul. Și primarul a spus că va pune bani.

Sute de cereri de debranșare de la sistemul de termoficare din Motru

Localnicii din Motru continuă să depună cereri pentru debranșarea de la sistemul de termoficare gestionat de Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă. Potrivit primarului din Motru, numărului solicitărilor se apropie de 500 și este în creștere.

Locatarii blocurilor din municipiu se tem ca la iarnă să nu rămână fără căldură și apă caldă, având în vedere că societatea nu a mai achitat certificatele de CO2 și riscă din acest motiv să fie amendată cu 100 de euro pentru fiecare din cele 47.000 de certificate care nu au fost achiziționate.

Suma totală de plată ar putea trece de 7 milioane de euro. Banii respectivi nu există la nivelul companiei și riscul de faliment este unul iminent. Cetățenii vor să se debranșeze de la rețeaua de termoficare și să își monteze centrale de apartament. Nu peste tot este însă disponibilă rețeaua de gaze naturale. Primarul din Motru, Cosmin Morega, a declarat că sunt și 18 insitutii publice, precum școlile, primăria, Judecătoria, poliția care depind de agentul termic al UATAA și care vor trebui să își monteze centrale termice pe gaze naturale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS