29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO va pune în aplicare legea privind scăderea vârstei de pensionare

CEO va pune în aplicare legea privind scăderea vârstei de pensionare

Administrația Complexului Energetic Oltenia a făcut public faptul că va lua măsuri pentru ca legea privind scăderea vârstei de pensionare la companie să fie pusă în aplicare. Potrivit lui Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, va fi respectat actul normativ și vor fi făcuți toți pașii necesari pentru a nu exista sincope în funcționarea anumitor sectoare de activitate din cadrul societății.

„Conducerea Complexului Energetic Oltenia nu face rebeliune la aplicarea legii. Va pune în aplicare orice act normativ. CEO va funcționa avem posibilitatea de a angaja tineri de la scoli profesionale, de la învățământul dual. Vor fi câteva mii de salariați care vor beneficia de pe urma aplicării legii. Va avea loc și o reorganizare la nivel intern și o redistribuire a personalului”, a declarat Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Deputații au votat pentru scăderea vârstei de pensionare la CEO

Mii de salariați ai Complexului Energetic Oltenia vor ieși mai devreme la pensie. Camera Deputaților a votat miercuri proiectul de lege privind scăderea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia.

Au fost 304 voturi pentru, unul împotrivă și patru abțineri. Legea urmează să fie trimisă spre promulgare la președinte. Mai există situația în care președintele va retrimite legea la parlament pentru revizuire. De asemenea, actul normativ mai poate fi contestat la Curtea Constituțională de către o parte interesată. Este de amintit că Guvernul a avizat negativ proiectul de lege, din cauza impactului bugetar.

Este nevoie de câteva zeci de milioane de euro pentru plata contribuțiilor la bugetul de stat pe mai mulți ani în urmă pentru salariații care vor beneficia de condiții speciale de muncă. Banii vor trebui să fie plătiți de CEO, o companie care anul trecut a înregistrat pierderi de un miliard de lei, iar anul acesta a achitat 314 milioane de euro pentru certificatele de CO2. Compania a depus la Comisia Europeană un Plan de restructurare masivă, dar care încă nu a fost aprobat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS