11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVor fi demarate lucrările la iluminatul pe leduri

Vor fi demarate lucrările la iluminatul pe leduri

Autoritățile din Târgu Jiu vor demara în perioada următoare lucrările la luminatul public, deși contractul a fost semnat în urmă cu aproape nouă luni de zile.

Se dorește corelarea lucrărilor la rețeaua de iluminat public cu cele de la rețeaua de troleibuze. Iluminat public pe leduri va aduce o economie de 40% la bugetul local. În prezent suma cheltuită cu plata luminatului public este de 1 milion de euro. Proiectul prevede, printre altele, asigurarea a 27 de kilometri de fibră optică, folosită atât pentru gestionarea iluminatului, cât și pentru fluxul de date necesar.

Este vorba despre înlocuirea vechiului sistem de iluminat cu echipamente moderne și eficiente. Astfel, consumul de energie pentru iluminatul public va scădea cu până la 40%. În cifre, acest proiect înseamnă peste 27 de kilometri de rețea electrică, peste 27 de kilometri de fibră optică și peste 1.000 corpuri luminoase. Se vor monta și stâlpi noi, acolo unde este necesar.

Rețeaua va fi implementată în principalele bulevarde ale municipiului, vom primi în timp real datele privind modul de comportare a corpurilor de iluminat și putem interveni pentru creșterea în intensitate, scăderea ori oprirea în totalitate a iluminatului în anumite zone. Pe lângă toate acestea, mai sunt prevăzute sisteme informatice, un spaţiu ce va deveni dispecerat, aşa încât operatorul să aibă în permanenţă sub control situaţia iluminatului din municipiul Târgu Jiu. Contractul are o valoare de 4,1 milioane de euro, fonduri europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS