15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO ține în continuare închisă Termocentrala Ișalnița

CEO ține în continuare închisă Termocentrala Ișalnița

Termocentrala de la Ișalnița, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, este închisă în continuare. Sucursala Electrocentrale nu a mai funcționat în ultima lună.

Complexul Energetic Oltenia are în funcțiune în momentul de față un total de cinci grupuri energetice. Este vorba de două blocuri energetice la Termocentrala Rovinari, două grupuri la Termocentrala Turceni și un grup energetic la Sucursala Electrocentrale Craiova 2. Potrivit reprezentanților Complexului Energetic Oltenia, la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari sunt în funcțiune grupurile energetice numerele 3 și 4. La Termocentrala de la Turceni sunt pornite blocurile energetice numerele 4 și 7. De asemenea, la Sucursala Electrocentrale de Craiova este în funcțiune blocul energetic numărul 1. Producția medie este de 1.200 de megawați.

Pe locul al doilea ca producție

Complexul Energetic Oltenia este pe locul al doilea în rândul producătorilor de energe electrică din țară, după Hidroelectrica. Complexul Energetic Oltenia se află în ultimii ani de funcționare cu atât de multe grupuri energetice. Termocentralele din Dolj vor fi trecute exclusiv pe gaze naturale.

Cel puțin așa este menționat în Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltena 2021 – 2025 transmis Comisiei Europene, pentru aprobare. Rămâne de văzut dacă vor fi acceptate grupurile noi pe gaze pe care administrația Complexului Energetic Oltenia dorește să le construiască la Turceni și la Ișalnița. De precizat că șefii Complexului Energetic Oltenia și-au propus să externalizeze Sucursala Electrocentrale de la Craiova în maximum 3 ani.

Sucursala ar trebui să fie preluată de o altă companie deținută în comun de Complexul Energetic Oltenia și Consiliul Local Craiova, dacă și Comisia Europeană va fi de acord cu acest lucru. Faptul că termocentralele din Dolj vor fi trecute pe gaze naturale va afecta activitatea carierelor miniere din Motru, care vor mai trimite lignit doar la un singur grup pe cărbune, cel care va mai fi păstrat la Sucursala Electrocentrale dn Turceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS