16.4 C
Craiova
vineri, 18 iunie, 2021
Știri de ultima oră Local Gorj Noaptea Muzeelor, găzduită și de Muzeul Național „Constantin Brâncuși”

Noaptea Muzeelor, găzduită și de Muzeul Național „Constantin Brâncuși”

Noaptea Muzeelor va avea loc și la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. O serie de evenimente vor avea loc între orele 21,00 și 00,00. În program este trecut un recital de jazz, etno – jazz, jazz eclectic susținut de cvintetul  OPUS 1, 61(Cristian Ciomu – claviaturi, Mircea Suchici – violoncel, Marcel Voinea – tobe, Iulian Albu-chitară și Cornel Popescu – caval, fluier, drâmbă).

Va mai putea fi urmărit un medalion Maria Tănase în interpretarea Dianei Drăghici, din Liege, Belgia. „Vizitatorii vor urmări spectacolul Teatru de umbre – coordonator Pompiliu Ciochia, actor, precum și o inserție video – Andrea Medar și Mălina Ionescu. Muzeul va găzdui expoziții personale de grafică și pictură aparținând artistelor Ana Daria Ionescu-Haidău și Cristina Cioplea.

Parteneri ai evenimentului din acest an sunt Liceul de Artă „Constantin Brăiloiu” Târgu – Jiu și Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 17-a ediție.

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” face parte din Rețeaua Națională a Muzeelor din România care patronează evenimentul.”, a declarat Denisa Șuță, directorul Muzeului Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Noaptea Muzeelor va avea loc și la Muzeul de Istorie Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Canada: O persoană de culoare a fost numită, în...

Premierul Justin Trudeau a anunţat joi că magistratul de...

ȘTIRI GdS

Vâlcea: Restricții de circulație pe DN64, DN7, DN7A și...

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a anunțat că astăzi vor fi restricții de circulație pe DN 64, DN 7, DN 7A și DN 7CC....

Primele autobuze electrice BMC vin la Dăbuleni

Primele autobuze electrice BMC vin la Dăbuleni. Autorităţile din „Patria pepenilor“ au ales oferta firmei din Turcia pentru trei astfel de autobuze de circa 12 metri. Aşa arată un autobuz electric de dimensiuni medii produs de BMC Truck & Bus.

Profesorii din Dolj au intrat în competiţia pentru gradaţie...

Profesorii din Dolj au intrat în competiţia pentru gradaţie de merit

Salubritatea s-a răzgândit! Vine după pubele

De la începutul acestei luni, craiovenii care aveau contracte încheiate cu Salubritatea Craiova, au început să primească notificări cu privire la înapoierea pubelelor, odată...

Universitatea din Craiova vrea să afle percepția locuitorilor asupra...

Universitatea din Craiova vrea să afle pecepția locuitorilor asupra centrului vechi al oraşului

Tone de deșeuri ilegale, descoperite la vămile din Dolj,...

Tone de deșeuri ilegale, descoperite la mai multe vămi din România. Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împreună...