29.5 C
Craiova
luni, 15 august, 2022
Știri de ultima orăLocalGorjCamere video în toate locurile de joacă din Târgu Jiu

Camere video în toate locurile de joacă din Târgu Jiu

Autoritățile locale vor să monteze camere video în toate locurile de joacă din municipiul Târgu Jiu. În prezent se lucrează la documentația pentru achiziția echipamentelor de monitorizare respective. Edilii susțin că în multe locuri de joacă modernizate au loc distrugeri.

Multe din echipamente sunt utilizate de tineri sau de adulți. La fiecare loc de joacă ar trebui să fie afișat un regulament legat de cum se folosește locul de joacă și normele care trebuie să fie respectate. Autoritățile spun că prin montarea de camere de supraveghere se va reduce numărul celor care dstrug echipamentele de joacă. Sunt zeci de locuri de joacă la nivelul orașului.

Majoritatea au fost modernizate. Mai sunt puține care au nevoie de pavele din cauciuc și echipamente noi. Locurile de joacă ar putea să fie însă verificate și de polițiștii locali care ar urma să își facă trasee și prin cartiere, nu numai pe străzi.

Vor fi modernizate și ultimele locuri de joacă

Sunt peste 70 de locuri de joacă în municipiu. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că monitorizarea locurilor de joacă este o investiție care va avea rezultate în reducerea costurilor cu întreținerea și reparațiile. Sunt mulți tineri și adulți care folosesc locurile de joacă noaptea, pentru a sta pe bănci sau chiar folosesc echipamentele. Sunt persoane care se strâng să consume chiar și băuturi alcoolice sau vin la fumat și la povestit.

„Nu mai avem altă variantă decât să punem peste tot camere de supraveghere. Deja compartimentul de specialitate se ocupă de documentație și vom afla în curând cât va costa această achiziție și montarea tuturor echipamentelor de monitorizare video. Este foarte clar că îi vom depista foarte ușor pe cei care vor produce distrugeri. După ce vor fi depistate primele persoane avem credința că nu vom mai avea cazuri”, a declarat Marcel Romanescu, edilul orașului Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS