17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBlocul ANL din Bumbești-Jiu, abandonat în buruieni de către constructori

Blocul ANL din Bumbești-Jiu, abandonat în buruieni de către constructori

Blocul ANL pentru tineri început la Bumbești-Jiu este o rușine pentru județul Gorj. Nu este prima lucrare făcută de mântuială sau abandonată, însă nimeni nu înțelege cum de s-a permis acest lucru. Nici Inspecția de Stat în Construcții nu a trecut prea des prin zonă, să verifice stadiul lucrărilor și dacă acestea au respectat normele în domeniu.

Locul este împrejmuit cu un gard de plasă și este abandonat de anul trecut. Contractul a fost semnat de Agenția Națională pentru Locuințe cu două societăți cu denumire italiană. Nu se știe dacă acest lucru i-a încântat pe beneficiari, însă pe tinerii din Bumbești-Jiu cu siguranță că nu îi încântă. Așteaptă de doi ani să le fie construit un bloc unde să poată să închirieze un apartament.

La Bumbești-Jiu ar fi trebuit să fie construit un bloc în care să fie disponibile 20 de unități locative, într-un imobil având un regim de înălțime de trei etaje.

Au făcut parterul și au dispărut

Constructorii au început lucrările în luna septembrie 2019. Au executat parterul la standarde care ar trebui să fie cercetate de inspecția în construcții. Blocul ar fi trebuit să fie gata în septembrie 2020, adică încă din toamna anului trecut. Pandemia de coronavirus ar putea fi o scuză, însă la Târgu Jiu antreprenori privați au construit fără oprire blocuri pe care acum le dau în folosință.

Interesant este că bugetul pentru realizarea clădirii din Bumbești-Jiu este de peste 3 milioane de lei. Nimeni nu mai știe unde au dispărut constructorii și de ce nu se lucrează sau nu se iau măsuri pentru a se concretiza investiția sau cum poate fi numită lucrarea executată până acum, doar la nivelul parterului. Buruienile au năpădit zona, iar echipele de cosași de la primărie intervin timid în vecinătatea șantierului.

Autoritățile locale ridică din umeri și nu au un răspuns pentru tinerii care așteptau încă de anul trecut să se mute în casă nouă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS