34.5 C
Craiova
duminică, 3 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăLocalGorj25 de focare de pestă porcină africană, active în județ

25 de focare de pestă porcină africană, active în județ

Județul Gorj se află pe locul al doilea la focare de pestă porcină africană, după Sibiu. În momentul de față sunt încă active la nivelul județului 25 de focare de pestă porcină africană. Primele cazuri au apărut încă din anul 2017.

Vestea bună este că la ultima raportare nu a mai fost anunțat niciun caz nou de pestă porcină la nivelul județului Gorj. În județul Gorj au fost stinse 54 de focare de pestă porcină africană în gospodăriile populației de la apariția bolii și până în momentul de față.

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.733 de cazuri și la mistreți, în 41 de județe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.

În județul Gorj, 53 de mistreți au fost găsiți morți și 50 de mistreți vânați, toți având pestă porcină africană. La ultima raportare nu au fost semnalate cazuri noi de pestă porcină africană nici la mistreți. În zonele unde s-au semnalat cazuri de pestă porcină au fost scrificate toate suinele existente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS