11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUATAA se apucă de modernizări, dar nu știe dacă va funcționa peste 4 luni

UATAA se apucă de modernizări, dar nu știe dacă va funcționa peste 4 luni

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) din Motru se apucă de investiții, deși nu se știe dacă din toamnă va putea să mai funcționeze. După cum se cunoaște, societatea nu a achitat certificatele de CO2 pentru activitatea de anul trecut.

Era nevoie de peste 10 milioane de lei, dar suma respectivă nu a fost la îndemâna conducerii unității. Se funcționează cu un cazan pentru furnizarea apei calde, iar administrația Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă susține că nu trebuie să achite certificate de CO2 pentru activitatea de producere a apei calde din perioada de vară – toamnă. Recent a fost organizată o licitație care vizează modernizarea instalației de evacuare a zgurii și cenușei din cazanul CR 0102 din cazrul Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru. Lucrările respective sunt executate pentru a se reduce noxele.

Se apucă de investiții, dar nu știu dacă vor avea activitate

Problema UATAA Motru este una deosebit de gravă, dat fiind faptul că este societatea care asigură apa caldă și căldura în tot muncipiul Motru. Nu au fost achitate certificatele de CO2 și, teoretic, firma poate să fie amendată pentru acest lucru.

Peste 6.000 de apartamente din Motru depind de serviciile Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă. Toate școlile și instituțiile publice sunt branșate la UATAA. Excepție face doar Spitalul Orășenesc din localitate. Primarul din Motru, Cosmin Morega, ia în calcul ca până la iarnă să monteze centrale pe gaze naturale la toate unitățile școlare de pe raza municipiului. Astfel, elevii și profesorii nu vor rămâne în frig în cazul în care UATAA nu va putea să mai furnizeze serviciile din iarna trecută. De precizat că firma este în continuare în insolvență, deși au trecut patru ani de când a fost declanșată această procedură. Are și de recuperat peste 20 de milioane de lei de la asociațiile de proprietari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS