12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO funcționează cu doar 4 grupuri energetice și a oprit Termocentrala Ișalnița

CEO funcționează cu doar 4 grupuri energetice și a oprit Termocentrala Ișalnița

Complexul Energetic Oltenia(CEO) a redus producția de energie electrică. În momentul de față, compania are în funcțiune doar patru grupuri energetice.

Cererea de energie pe bază de cărbune este în scădere, iar colosul energetic are în funcțiune doar două grupuri la Termocentrala Rovinari, unul la Turceni și unul la Craiova 2. Este de precizat că grupurile energetice de la Sucursala Electrocentrale Ișalnița sunt oprite în momentul de față.

Potrivit administrației Complexului Energetic Oltenia, se funcționează cu grupurile numerele 3 și 4 la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. La Sucursala Electrocentrale de la Turceni este în funcțiune blocul energetic numărul 7. Termocentrala Ișalnia este oprită complet, iar la Sucursala Electrocentrale Craiova 2 este pornit blocul energetic numărul 1.

Producție de 800 MW

Producția medie de energie electrică la nivelul termocentralelor Complexului Energetic Oltenia este de peste 800 MW, iar livrările se apropie de 700 MW.

De altfel, 90% din energia electrică pe bază de cărbune la nivel național este produsă de către Complexul Energetic Oltenia. În condțiile în care nu ar avea încheiate contracte bilaterale de vânzare de energie electrică, nu se știe dacă producătorul de curent electrică din Oltenia ar mai funcționa.

În ultimele luni au fost perfectate contracte pe mai mulți ani pentru livrarea de curent electrică către diferiți traderi de pe piața de energie. Unele contracte sunt valabile până în 2025 și depind de punerea în execuție a investițiilor din Planul de restructurare și decarbonare la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Planul prevede construirea de grupuri pe gaze naturale și de parcuri fotovoltaice. Compania a vândut inclusiv energia de la capacitățile pe care urmează să le construiască, în condițiile în care va închide jumătate din grupurile energetice pe bază de cărbune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS