6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCamere de supraveghere pentru cei care aruncă gunoi și hoții de lemne

Camere de supraveghere pentru cei care aruncă gunoi și hoții de lemne

Edilii din Drăguțești, Gorj, au instalat camera video în toată comuna pentru a-i depista pe cei care aruncă gunoi sau pe hoții de lemne.

Există și câteva camere mobile în dotarea primăriei care sunt mutate periodic în zonele cu probleme de pe raza localității, precum albia râului Jiu, păduri și altele. Mai sunt vizate inclusiv persoanele care abandonează câini pe raza comunei.

Camerele de supraveghere monitorizează și traficul rutier. În ultima lună nu a mai avut loc niciun accident rutier în centrul localității, acolo unde șoferii obișnuiesc să apese pedala de accelerație și în trecut aveau loc des evenimente rutiere. Acum, conducătorii auto au auzit că în zonă sunt camere video și circulă cu viteză redusă.

Vrea să îi prindă pe cei care aruncă gunoi

Primarul din Drăguțești, Dumitru Ion Popescu, a mai spus că o problemă pentru localitate sunt și persoanele care abandonează gunoi în diferite locuri. Zona cu problema este albia râului Jiu: „Nu aveam altă soluție. Am pus camere video peste tot. Vedem tot.

Am folosit voluntari să igienizăm complet albia râului Jiu. Nu a fost vreodată așa de curat acolo. Avem camere video mobile pe care le ducem unde avem nevoie. Îi vizăm și pe cei care abandonează câini. S-au suparat rău și cei care taie lemne din pădurile de pe raza comunei.

Acum nu mai pot trece de colo colo cum vor. Și pe șoferi i-am potolit. Unii din comună mă tot sună să le spun unde este camera, că merg cu viteză prea mică. Asta este viața! Mai bine ajungi acasă cu 10 minute mai târziu decât niciodată sau la spital. Sunt câteva lucruri care ai zice că nu influențează lucrurile, dar chiar dau rezultate”, a declarat Dumitru Ion Popescu, primarul din Drăguțești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS