13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjParc Industrial de 10 hectare în Bălești

Parc Industrial de 10 hectare în Bălești

Parcul Industrial din comuna Bălești prinde contur. Este o zonă industrială care se va întinde pe aproximativ 10 hectare. În momentul de față se lucrează la parcelarea celor 10 hectare de teren unde vor putea fi amenajate hale sau vor putea fi construite diferite clădiri în care să se desfășoare activități economice.

Parcul Industrial din Bălești a apărut la inițiativa Consiliului Județean Gorj și se speră ca în zonă să se dezvolte activități economice care să însemne sute de locuri de muncă pentru cetățenii din comună, din municipiul Târgu Jiu și nu numai.

De regulă în parcurile industriale care au un astfel de statut recunoscut prin lege sunt oferite o serie de avantaje. Cel mai important avantaj este scutirea de la plata impozitului pe terenuri și clădiri. Este însă de văzut și care va fi politica salarială a firmelor care vor veni să investească în cel de-al doilea parc industrial al județului Gorj.  

În Gorj există un singur parc industrial

Este de precizat că în momentul de față există un singur parc industrial în Gorj. Este vorba de Parcul Industrial de la Bumbești-Jiu. În anul 2003, s-a creat cadrul legislativ pentru formarea de parcuri industriale și astfel și în județul Gorj o suprafaţă formată din 186.200 m.p. teren si 38.000 m.p, clădiri au fost trecute din patrimoniul Companiei Naționale Romarm și administrată de U.M.

Sadu II, în patrimoniul Consiliului Judeţean Gorj care le-a trecut în domeniul privat al judeţului Gorj, creând o societate comercială de administrare a lui, numită S.C. Parc Industrial Gorj S.A. Bumbeşti-Jiu. Parcul Industrial Gorj Bumbeşti-Jiu este amplasat pe teritoriul oraşului Bumbeşti-Jiu, în zona de sud-est a oraşului.

Activităţile acceptate în Parcul Industrial sunt: activităţi de prelucrări mecanice, activităţi de producție în diferite domenii, activităţi pentru industria uşoară, prelucrarea lemnului, servicii industriale diverse, activităţi de manipulare –depozitare și activităţi de cercetare și producţie tehnologică avansată și alte activităţi auxiliare. În momentul de față câteva sute de persoane lucrează la firmele din singurul parc industrial existent la nivelul județului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS