19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Motru cere Corpul de control al prefectului la UATAA

Primarul din Motru cere Corpul de control al prefectului la UATAA


Prefectul de Gorj, Cornel Răducan-Morega, este solicitat oficial să trimită Corpul de control la UATAA Motru. Solicitarea vine din partea primarului din Motru, Cosmin Morega.

Acesta este nemulțumit de situația Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru (UATAA), în special legat de activitatea de recuperare a datoriilor de la populație pentru agentul termic și apă caldă furnizate în ultimii ani.

Cosmin Morega a precizat că șefii UATAA Motru au angajat și plătit un jurist care să se ocupe de recuperarea datoriilor. Nu se știe pentru ce a fost plătit salariatul respectiv pentru că debitele au continuat să mai crească. În momentul de față datoria a trecut de 23 de milioane de lei. Sunt bani care ar ajunge atât pentru plata certificatelor de CO2, cât și pentru demararea unor investiții, în vederea retehnologizării.

Firma e în insolvență

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru este în insolvență de mai mulți ani, din cauza problemelor financiare. UATAA Motru are însă la fel de multe creanțe de recuperat, cu toate că de 4 ani a avut condiții să încerce să le recupereze. A fost angajat și un recuperator și în zadar.

Edilul din Motru, Cosmin Morega, vrea să afle dacă banii cheltuiți pentru recuperarea debitelor au fost cheltuiți sau nu cu folos. „Nu se poate așa ceva. În atâția ani de zile să nu faci nimic să colectezi la bugetul societății acele sume în drept să dispui de ele. Cum să ai livrări de 23 de milioane de lei și să nu ai bani pentru plata certificatelor de CO2? Voi solicita o verificare din partea Corpului de Control al prefectului de Gorj pentru a se stabili cum au fost utilizate fondurile uzinei, în condițiile în care nimic nu este schimbat. Dacă aveam banii respectivi poate nu mai eram în situația de a rămâne fără fonduri pentru plata taxei de poluare și pentru investiții. Consider că societatea a avut de suferit din cauza managementului defectuos.”, a declarat Cosmin Morega, primarul din Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS