16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de medici de familie s-au retras din campania de vaccinare

Zeci de medici de familie s-au retras din campania de vaccinare

Zeci de medici de familie s-au retras din campania de vaccinare. Din cei 60 de medici care au depus cereri, s-au retras peste 20 de cadre medicale.

Personalul medical nu a mai dorit să se implice în activățile de vaccinare, având în vedere că este o mare responsabilitate cu privire la gestionarea dozelor de vaccin și întocmirea listelor cu persoanele care vor să se vaccineze. În momentul de față, numai 39 de medici de familie din Gorj, din aproape 200, sunt angrenați în campania de vaccinare. În total, au fost distribuite peste 200 de doze. Dintre acestea, zeci de vaccinuri au fost deja administrate la cabinetele medicilor de familie. Aici ajunge doar serul produs de compania Johnson. Acesta este administrat într-o singură doză. Prin urmare, beneficiarul nu mai este obligat să se prezinte și la rapel.

Nu sunt motivați

Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj, a declarat că nici el nu este angrenat în campania de vaccinare în cabinetele medicilor de familie, dar ia în calcul să trimită o cerere la Direcția de Sănătate Publică. Doctorul Moisescu a precizat că o bună parte a pacienților săi au fost deja vaccinați. Prin urmare, nu a dorit să fie irosite doze de vaccin, dacă nu se găseau doritori. „ La cabinetele medicilor de familie se realizează vaccinarea numai cu serul produs de compania Johnson. Este vprba de numai o singură doză de vaccine anti-coronavirus. Este o sumă de 40 de lei din care trebuie să plătești efortul asistentelor medicale, sunt alte cheltuieli cu întreținerea, maid ai și la bugetul de stat jumătate. În final, rămâi cu 2 – 3 euro. Aceștia sunt în realitate banii pe care îi vei avea la dispoziție”, a declarat Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatelor Medicilor de Familie din Județul Gorj.

Pacienții din Spitalul Județean vor putea fi vaccinați la cerere

Pacienții din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu se vor putea vaccina, dacă doresc acest lucru. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, s-a discutat cu șefii unităților medicale unde există centre de vaccinare și s-a stabilit ca bolnavii internați să fie întrebați dacă vor să se imunizeze. Prin urmare, se va putea trece la vaccinare, în condițiile în care și starea de sănătate a pacientului va permite acest lucru. Astfel, de acțiuni de vaccinare în rândul persoanelor internate vor avea loc în perioada următoare și vor fi menținute, astfel încât să fie gradul de imunizare să crească la nivelul județului Gorj. Procentul celor vaccinați se apropie de 18%, adică puțin peste jumătate raportat la municipiului București. Cel mai mare centru de vaccinare se află în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Aici au fost imunizate în jur de 14.000 de persoane. Este centrul cu numărul cel mai mare de doze administrate la nivelul județului Gorj. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, în județ fluxuri de vaccinare mai sunt și la spitalele din Novaci, Rovinari, Motru, Turceni, Bumbești-Jiu, Dobrița și Cărbunești.

Pregătiri pentru campania de vaccinare fără programare

Autoritățile sanitare din Gorj fac pregătiri pentru demararea campaniei de vaccinare fără programare. Direcția de Sănătate Publică Gorj are organizate în total 15 centre de vaccinare. Sunt funcționale 22 de fluxuri pentru administrarea serului împotriva coronavirusului. Prioritate în centrele de vaccinare vor avea în continuare persoanele care încă mai sunt programate. De asemenea, până la ora 14,00 se pot prezenta la centre persoanele peste 60 de ani. După ora respectivă oricine va dori se va putea prezenta la imunizarea cu unul din vaccinurile disponibile. Până în momentul de față, în județul Gorj au fost administrate 90.000 de doze de vaccin anti-COVID. Campania de vaccinare fără programare va debuta sâmbătă, 8 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS