12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMini-vacanță de Paște pentru angajații CEO

Mini-vacanță de Paște pentru angajații CEO

Angajații Complexului Energetic Oltenia(CEO) intră de vineri, 30 aprilie, în mini-vacanța de Paște. Primii care vor fi liberi sunt salariații TESA care încep liberul de vineri și vor reveni la serviciul marți, 4 mai.

În privința salaraților din producție, liberul va începe la finalul schimbului I, sâmbătă și se va reveni la lucru luni, tot cu schimbul I. Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, a precizat că în sectoarele esențiale va fi asigurată permanența, ca de fiecare dată. Este vorba atât de subunitățile miniere, cât și la grupurile energetice, din cadrul sucursalelor electrocentrale. Persoanele care se vor afla la serviciul la permanență vor beneficia de un spor cuprins între 80% și 100%. Este una din cele mai scurte vacanțe de Paște din ultimii ani. Vestea bună e că societatea a început să vândă energie electrică, iar cei care vor lucra de sărbători sau în week-end vor primi mai mulți bani.

Se lucrează în continuare la listele cu disponibilizați colectiv

De precizat că administrația Complexului Energetic Oltenia lucrează în această perioadă la elaborarea listelor cu persoanele care vor fi dispoibilizate colectiv din companie.Listele trebuie să fie definitivate în următoarele două luni. Se speră să fie identificate cât mai multe persoane care mai au foarte puțin până la îndeplinirea condițiilor de pensionare. Programul de concedieri colective va începe pe 1 iulie.

Anul acesta, au plecat și vor pleca din companie 792 de mineri și energeticieni. În primul trimestru al acestui an s-au pensionat peste 250 de salariați. Diferența până la aproape 800 de mineri și energeticieni va pleca la începutul lunii iulie. Potrivit reprezentanților Complexului Energetic Oltenia, la 1 ianuarie 2022 compania va mai avea puțin peste 11.000 de salariați, față de peste 12.000 cât sunt în prezent. De asemenea, programul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia vor părăsi compania aproximativ 4.700 de salariați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS