25.5 C
Craiova
marți, 6 iunie, 2023
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Măsuri de ordine publică asigurate de jandarmi de Sărbătoarea Floriilor

Gorj: Măsuri de ordine publică asigurate de jandarmi de Sărbătoarea Floriilor

În acest weekend, peste 250 de jandarmi gorjeni din structurile de ordine publică vor fi planificați în misiuni pentru a acorda sprijin și îndrumare cetățenilor în spațiile publice.

Având în vedere sărbătoarea Floriilor, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj a suplimentat numărul de jandarmi aflați în teren pentru a preîntâmpina orice situații ce pot afecta liniștea publică.

Jandarmii vor acorda ajutor și informații utile

Jandarmii vor acorda ajutor și informații utile pentru asigurarea unui climat de normalitate a ordinii publice, cât și pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2.
„Reamintim că purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.
Accesul credincioșilor care, după efectuarea triajului observațional, prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură) nu va fi permis. De asemenea, accesul credincioșilor în lăcașele de cult care organizează slujbe se va face astfel încât să fie asigurată o suprafață suficientă de distanțare fizică între persoanele participante.

„Vom acorda o atenție deosebită zonelor montane“

Vom acorda o atenție deosebită zonelor montane din Rânca, Runcu și Tismana, unde vom avea o prezența activă, cu rol preventiv, astfel încât să ne asigurăm că nu vor fi probleme care să afecteze ordinea și liniștea publică.
Alături de colegii noștri, de la I.P.J. Gorj și celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vom fi prezenți 24/24 în zonele aglomerate în perioada week-end-ului: mall, piețe, parcuri.
Suntem convinși că la această sărbătoare a bucuriei, respectarea măsurilor de protecție sanitară va fi una asumată și conștientizată, așa încât să ne concentrăm pe prevenirea incidentelor care ar putea afecta ordinea publică”, potrivit IJJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS