16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Un șofer care a consumat alcool a rupt cu mașina un stâlp de electricitate

Gorj: Un șofer care a consumat alcool a rupt cu mașina un stâlp de electricitate

Un șofer, din Săulești, Gorj, este cercetat penal, după ce noaptea trecută a condus sub influența alcoolului și a rupt cu mașina un stâlp de electrcitate de pe raza localității.

Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că un tânăr de 25 de ani, din comuna Săulești, în timp ce conducea un autoturism, pe DS Purcaru, a părăsit partea carosabilă și a izbit un stâlp de electricitate, doborându-l.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui autoturism, pe drumurile publice, de către o persoană care se află sub influența alcoolului.

De asemenea, tânărul a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020 cu amendă în valoare de 500 lei, pentru nerespectarea restricțiilor privind orarul de deplasare, impuse pe perioada stării de alertă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS