17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCompartimente și cabinete noi, deschise la Spitalul Județean

Compartimente și cabinete noi, deschise la Spitalul Județean

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a anunțat că și-a propus să înființeze o serie de compartimente și cabinete necesare la nivelul mai multor secții.

Astfel, Cabinetul de nefrologie va fi disponibil de săptămâna viitoare, cu program regulat. Medicul specialist va avea un program împărțit între secția unde activează și cabinetul de la Ambulatoriu. De asemenea, un compartiment de neurochirurgie va funcționa în cadrul Secției Chirurgie 1. În prezent, se lucrează cu un medic specialist în baza unui contract de colaborare. Postul de neurochirurg a fost scos la concurs și va fi angajat un medic care să activeze permanent la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Dumitru Vienescu a mai declarat că și-a propus să înființeze și un cabinet de hematologie. Va mai fi nevoie și de un Compartiment de evidență aparatură medicală. În prezent, există un singur angajat care se ocupă de monitorizarea echipamentelor medicale. Un alt compartiment care va lua ființă va fi cel de de Relații Publice. De această activitate se ocupă medicul ortoped Alexandru Nițu, fără să fie remunerat.

Mută centrul de vaccinare

Dumitru Vienescu a anunțat că a propus mutarea Centrului de vaccinare anti-coronavirus deschis în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, în Secția Boli Infecțioase. Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a precizat că se impune mutarea centrului pentru a elibera din spațiile ocupate la pavilionul din strada A.I. Cuza. Aici este funcțional și Compartimentul ATI COVID, dar și secția care găzduiește cei mai mulți pacienți infectați cu coronavirus.

Dumitru Vienescu a declarat că actualul centru va fi mutat la Spitalul 700, din strada Progresului, în zona Ambulatoriului, unde este mai mult spațiu și ar putea crește și capacitatea de vaccinare, dacă va fi nevoie. Este de precizat că în centrul de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu au fost administrate cele mai multe doze de ser anti-COVID din Gorj. Este vorba de peste 12.000. Media zilnică a dozelor administrate este de 130.

Concursuri pentru 15 sefi de sectie și comit director

Un alt obiectiv al actualei conduceri este numirea de șefi pe bază de concurs. Astfel, un total de 15 posturi de șef de secție din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu vor fi scoase la concurs. Se lucrează la documentațiile pentru organizarea concursurilor pe post. Acolo unde șefii de secții sunt numiți prin concurs s-a decis ca mandatele să continue. Pentru restul de 15 posturi ocupate de interimari vor fi organizate concursuri. Au fost publicate în acest sens și anunțuri în revistele de specialitate. Potrivit lui Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, sunt în derulare procedurile pentru concursul care va fi organziat și pentru selecția de șefi pentru Comitetul Director. Este vorba de posturile de director medical, director de îngrijiri și director financiar. În această perioadă vor fi constituite comisiile de concurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS