24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Bumbești-Pițic, Michy Nioață, condamnat definitiv la închisoare cu executare

Primarul din Bumbești-Pițic, Michy Nioață, condamnat definitiv la închisoare cu executare

Primarul comunei gorjene Bumbești-Pițic, Michy Nioață, a fost condamnat definitiv la 2 ani și trei luni de închisoare cu executare pentru fraudarea bugetului Uniunii Europene. Sentința a fost pronunțată miercuri de Curtea de Apel din Craiova.

Edilul ar fi fost implicat în obținerea ilegală de fonduri pentru o fermă de animale. În același dosar au primit condamnări cu suspendare fiica edilului din Bumbești-Pițic, precum și Monica Zdrăilă, funcționar la Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Gorj și Valeriu Gogelescu, fost director la Direcția Agricolă Gorj. Aceștia din urmă au de plătit și suma totală de aproape 270.000 de lei pentru recuperarea prejudiciul, dar sunt obligați să presteze și muncă în folosul comunității, la unități de învățământ din județul Gorj.

„Condamnă pe inculpatul Nioață Michy, la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată.

În baza art. 66 condamnă inculpatul Nioață Michy la pedeapsa complementară

În baza art. 66 alin.1 lit. a), b) și g) și art. 67 C.pen. condamnă inculpatul Nioață Michy la pedeapsa complementară a interzicerii exercitării, pe o durată de 2 ani, a următoarelor drepturi: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; g) dreptul de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, care se va executa, în conformitate cu prevederile art. 68 alin. 1 lit. b C.p., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În baza art. 65 alin.1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b) ?i g) C.pen. Face aplicarea disp. art. 60 Cod penal. În baza art. 322 alin.1 C.pen. cu aplic. art. 35 alin.1 Cod penal (7 acte materiale), Condamnă pe inculpatul Nioață Michy la pedeapsa de 9 luni închisoare, pentru săvârțirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În baza art.38 alin.1 și art.39 alin.1 lit.b) C.pen. dispune contopirea pedepselor de 2 ani închisoare și pedeapsa de 9 luni închisoare în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din pedeapsa de 9 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani și 3 luni închisoare, în regim de detenţie“, potrivit Curții de Apel din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS