10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimele paturi libere la ATI COVID în Spitalul Județean

Primele paturi libere la ATI COVID în Spitalul Județean

Scăderea semnificativă a numărului de cazuri de coronavirus la nivelul județului Gorj se reflectă pentru prima dată și în numărul de paturi libere de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Pentru prima dată în ultima jumătate de an sunt disponibile două paturi pentru pacienții în stare gravă, la Compartimentul ATI COVID care funcționează în cadrul Secției de Boli Infecțioase din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Locuri libere sunt și în alte secții din pavilioanele unității medicale din Gorj. Potrivit administrației Spitalului Județean din Târgu Jiu, în locația din strada A.I. Cuza (Pasarelă) sunt 21 de pacienți confirmați, pe un total de 75 de paturi(29 libere, 25 indisponibile).

De asemenea, sunt 10 pacienți la nivelul compartimentului de Terapie Intensivă (total paturi disponibile:12). În locația din strada Tudor Vladimirescu este un ( total paturi disponibile 9: 3 în zona tampon și 6 în izolatoarele secțiilor), precum și un pacient pe secția de Terapie Intensivă (total paturi disponibile 4: 3 cu ventilator și unul cu oxigenator).

Gorjul e în top la numărul scăzut de infectări

În locația Progresului (Spitalul 700) sunt 9 pacienți suspecți ( total paturi disponibile 9 în zona tampon și 14 în izolatoarele secțiilor). Mai este un pacient pe secția de Terapie Intensivă (total paturi disponibile 7: 5 cu ventilator și două cu oxigenator).

Este de precizat și că de peste trei săptămâni nu au mai fost înregistrate nici cazuri noi de coronavirus în rândul personalului medical din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Potrivit reprezentanților unității spitalicești din Târgu Jiu acest lucru ar putea fi pus în legătură și cu faptul că peste 90% dintre salariații Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

În momentul de față incidența COVID la nivelul județului Gorj este de 0,84 de cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Gorjul este pe locul al treilea în topul național ca număr redus de cazuri de COVID. În județul Gorj mai sunt 12 localități în scenariul galben și niciuna în scenariul roșu. Sunt și 13 localități care în ultimele 14 zile nu au mai înregistrat cazuri de coronavirus. Este de amintit că până în momentul de față au fost administrate în Gorj peste 78.000 de doze de ser pentru imunizarea contra COVID.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS