29 C
Craiova
joi, 16 septembrie, 2021
Știri de ultima orăLocalGorjPeste 100 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor anti-COVID, în Gorj

Peste 100 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor anti-COVID, în Gorj

Peste 100 de gorjeni au fost amendați în ultimele 24 de ore, deoarece nu au respectat regulile anti-COVID impuse de autorități.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții IPJ Gorj, în total, 258 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1.400 de persoane și 223 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor.

Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent, în această perioadă, activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Proiectul „Învățăm la bibliotecă”, de la „Aman“, la a...

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” dă startul înscrierilor...

ȘTIRI GdS