12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de paturi pentru pacienții COVID sunt blocate

Zeci de paturi pentru pacienții COVID sunt blocate

Zeci de paturi destinate pacienților COVID din Gorj sunt blocate în momentul de față. Este vorba de locurile aferente Secției Dermatologie, aflată la în pavilionul din strada A.I. Cuza, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Administrația unității medicale a aprobat fonduri pentru achiziția de servicii de proiectare în vederea înlocuirii instalației electrice de la Secția Dermato-Venerice. Proiectul va viza și montarea unei centrale de alarmare antiincendiu. Cele 25 de paturi erau destinate pacienților. Din cauza faptului că instalațiile sunt foarte vechi și nesigure, conducerea Secției a anunțat că acestea ar putea să nu facă față și să se producă evenimente coe.

Nici Direcția de Sănătate Publică Gorj nu a acordat avizul obligatoriu pentru ca secția să poată fi folosită pentru pacienții COVID. Prin urmare, s-a decis să fie realizate lucrările necesare, astfel încât să nu existe niciun fel de pericol și pacienții și personalul să beneficieze de condiții sigure în cadrul secției.

Doar 50 de pacienți COVID pot fi internați la Boli Infecțioase

Din cauză că toate cele 25 de paturi sunt blocate, în momentul de față,la nivelul Secției COVID Boli infecțioase pot fi internați maximum 50 de pacienți infectați cu coronavirus. În momentul de față, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, locatia din strada A.I. Cuza (Pasarelă) sunt internați 38 de pacienți confirmați. Mai sunt 12 paturi libere, cele 25 blocate, din totalul celor 75.

„12 pacienți la nivelul compartimentului de Terapie Intensivă(numărul total paturi disponibile 12). Locația de pe strada Tudor Vladimirescu: 9 pacienți suspecți izolați la nivelul secțiilor (numărul total paturi disponibile 9); 2 pacienți la nivelul izolatorului secției de Terapie Intensivă (numărul total paturi disponibile 2); Locația Progresului (Spital 700): 11 pacienți suspecți internați în zona tampon (număr total paturi disponibile: 23) și 4 pacienți la nivelul izolatorului secției de Terapie Intensivă (număr total paturi disponibile 5).”, potrivit unui comunicat al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS