14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrefectul îi cere din nou demisia managerului SAJ Gorj, după raportul DSU

Prefectul îi cere din nou demisia managerului SAJ Gorj, după raportul DSU

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan-Morega, a cerut din nou public demisia managerului Serviciului de Ambulanță Județean Gorj, Constantin Mitroi, după apariția unui Raport de Control al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Potrivit documentului, într-o ambulanță au fostgăsite medicamente și alte materiale sanitare expirate. Din raport rezultă că în anumite salvări s-ar fuma. Există consemnări că au fost descoperite urme de arsură pe scaune și scrum pe covorașe. Raportul lDSU face referire și la situația ambulanței care l-a transportat pe inspectorul DSP, Adrian Dobrin, infectat cu COVID. Ventilatorul din amblanță s-a defectat în timpul transportului. Pacientul a fost ventilal manual până când s-a ajuns la Spitalul Județean din Râmnicu-Vâlcea. După câteva ore a survenit și decesul.

A aplicat cinci amenzi

În urma controlului realizat de Departamentul pentru Situații de Urgență au fost aplicate 5 amenzi. A fost amendat inclusiv personalul cu funcții de conducere. Este vorba de directorul tehnic și directorul medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj. Inclusiv Corpul de Control al prefectului de Gorj a derulat verificări la SAJ Gorj după decesul inspectorului Adrian Dobrin. Raportul a fost trimis la IPJ Gorj pentru a se face cercetări pentru neglijență în serviciu.

Luna trecută, prefectul Corneliu Răducan Morega i-a cerut demisia lui Constantin Mitroi, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj. A demisionat numai directorul medical Dan Vâlceanu. Mai mult decât atât, Ministerul Sănătății ia în calcul prelungirea mandatelor pentru mai mulți șefi de la Ambulanță, între care și lui Constantin Mitroi.

„Am auzit și eu din presă că ar putea fi prelungit mandatul managerului SAJ Gorj cu 6 luni. Nu am nimic oficial. Eu sper să nu fie așa. Nu am vorbit încă la Ministerul Sănătății despre această situație. Dacă I se va prelungi mandatul vor considera că este un eșec personal. Îi cer în continuare demisia și mă îndoiesc de faptul că va putea să remedieze ce a fost menționat în rapoartele de control, pentru că e de 4 ani la conducerea Serviciului de Ambulanță Gorj.”, a declarat prefectul de Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS