14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Ydail îi face plângere procurorului de caz

Gorj: Ydail îi face plângere procurorului de caz

Firma Ydail anunță că îi face plângere procurorului care a deschis un nou dosar penal pe numele a doi reprezentanți ai societății. Aceștia au fost reținuți și ulterior puși sub control judiciar care a totalizat 400.000 de lei.

Avocații celor doi au depus contestație și judecătorii au admis joi solicitarea și au desființat măsura controlului judiciar. Într-un comunicat de presă, societatea Ydail, controlată de senatorul de Gorj, Ion Iordache, anunță că îi va face o plângere împotriva procurorului de caz Lavinia Ilie, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Ancheta vizează comiterea infracțiunii de obţinere ilegală de fonduri

Ancheta vizează comiterea infracțiunii de obţinere ilegală de fonduri, constând în folosirea ori prezentarea de documente sau date false, inexacte sau incomplete, pentru primirea aprobărilor sau garanţiilor necesare acordării finanţărilor obţinute sau garantate din fonduri publice, dacă are ca rezultat obţinerea pe nedrept a acestor fonduri. Prejudiciul la fost estimat la 359.132 de lei. Este vorba de contractul de întreținere și deszăpezire a drumurilor județene.

„S.C. YDAIL CONSTRUCT SRL este o firmă cu capital românesc, care și-a câștigat respectul beneficiarilor și colaboratorilor prin cei 20 de ani de activitate guvernată de responsabilitate, seriozitate și calitate a lucrărilor. Reamintim că, săptămâna trecută reprezentanți ai noștri au fost reținuți abuziv pentru 24 de ore și apoi au fost puși sub control judiciar pe cauțiune.

„Astăzi judecătorii au desființat deciziile procurorului de caz“

Astăzi judecătorii au desființat deciziile procurorului de caz prin revocarea masurii preventive a controlului judiciar pe cautiune, arătând că nu există temei juridic pentru măsurile dispuse, în mod evident, cu rea intenție. Pentru că din 2014 și până în prezent mai mulți dintre angajații noștri au fost hărțuiți de procurorul Lavinia Ilie, ne rezervăm dreptul de a sesiza toate organele competente să ancheteze aceste abuzuri. Solicităm public superiorilor doamnei procuror să dispună încetarea hărțuirii la care suntem supuși de atâția ani și soluționarea urgentă a dosarelor deschise de doamna procuror Ilie la adresa angajaților noștri.

„Agresiunile la adresa noastră afectează grav mediul de afaceri din Gorj“

Din 2014 și până acum, procurorul Lavinia Ilie a deschis mai multe dosare care vizează activitatea firmelor noastre. Aceste dosare nu au ajuns niciodată în instanță din lipsă de probe dar au afectat capital imaginea nostră publică. Considerăm că agresiunile la adresa noastră afectează grav mediul de afaceri din Gorj și arătă că firmele cu capital românesc sunt ținta unui procuror care acționează fie din frustrare, fie la comandă.

Avem completă încredere în justiție, dar considerăm că astfel de cazuri, deși izolate, au ca efect pătarea reputației magistraților și a întregului sistem de justiției românesc. Menționăm că vom colabora cu orice anchetator de bună credință pentru că ne dorim să demonstrăm că activitatea nostră respectă complet legislația românească”, conform unui comunicat al Biroului de Presă al S.C. Ydail Construct S.R.L

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS