8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjControale la APM și Garda de Mediu, din cauza depozitului de gunoi de la Târgu Jiu

Controale la APM și Garda de Mediu, din cauza depozitului de gunoi de la Târgu Jiu

Agenția Națională de Mediu și Garda Națională de Mediu au fost chemate la Târgu Jiu de către prefectul de Gorj pentru a efectua un control legat de depozitul de deșeuri.

Acesta a fost închis în urma unei decizii a Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj. Și Garda de Mediu Gorj a aplicat amenzi de câteva sute de mii de lei. Totul s-a întâmplat însă în ultimul an. S-a ajuns prin urmare la suspendarea autorizației de mediu pentru că depozitul deținut de firma Polaris Mediu poluază olfactiv municipiul Târgu Jiu. Nemulțumit că autoritățile de mediu nu au făcut aproape nimic în ultimii ani, să nu se ajungă la închiderea gropii de gunoi, care este folosită de întreg județul, prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a solicitat deplasarea unei echipe de control de la Ministerul Mediului care să verifice cele două instituții de la Târgu Jiu.

Potrivit prefectului de Gorj, nu ar fi trebuit să se ajungă în acest punct, dacă autoritățile ar fi intervenit în urmă cu mai mulți ani și ar fi verificat, dacă activitatea depozitului respectă legislația de mediu.

Încep lucrările pentru stația de biogaz

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a declarat că a efectuat la finalul săptămânii trecute o verificare la depozitul de gunoi, alături de Direcția de Sănătate Publică Gorj. Administratorul depozitului de deșeuri ar respecta termenele asumate cu privire la remedierea deficiențelor și la construirea instalației de captare și ardere a gazelor emanate de groapa de gunoi. În același timp ar urma să mai fie adusă încă o stație pentru tratarea levigatului.

„Au spus că în 11 săprămâni instalația va fi gata. Mai sunt 9 săptămâni. Noi facem verificări în fiecare săptămână, să vedem graficele și lucrările. Au toate documentele care le trebuie, au comandat și instalațiile în afara țăriii. Sunt în grafic. În procent de 99,99% au spus că se vor ține de promisiune. Numai dacă va apărea un fenomen natural sau o situație extremă. În această săptămână și-au anunțat prezența la Târgu Jiu și membri unei echipe de control care va derula verificări la Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului Gorj. Mă întreb ce s-a făcut la nivel local atâția ani de nu s-a acționat pentru a nu ajunge acum să nu mai putem folosi depozitul de gunoi? Eu sper să fie luate măsuri, dacă la cele două instituții vor fi despistate nereguli legat de această situație”, a declarat prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS