16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFirma Ydail respinge acuzațiile aduse de procurori

Firma Ydail respinge acuzațiile aduse de procurori

Firma controlată de omul de afaceri Ion Iordache, senator de Gorj, respinge toate acuzațiile aduse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorul care instrumentează actualul dosar care vizează obținerea ilegală de fonduri publice, a deschis și în trecut dosare unor angajați ai companiei de construcții. Ultimul dosar a fost clasat, iar anchetatorul a fost reclamat la Inspecția Judiciară.

„În 2019, același procuror se sesizează din oficiu și deschide un nou dosar penal în care anchetează presupuse fapte din 2015. Mai mult, dispune măsura reținerii timp de 24 de ore a doi dintre angajații firmelor, la fel ca în 2015. Licitația care face obiectul acestui nou dosar a fost adjudecată în urma unei hotărâri judecătorești definitive a Curții de Apel Craiova. „Față de acuzațiile din acest dosar facem următoarele precizări:

-NU au fost folosite documente false NICIODATĂ, la nicio licitație!!! -NU au fost declarate NICIODATĂ alte utilaje decât cele din documentele oficiale!!!

-NU a existat NICIODATĂ participare din partea societăților la o licitație având datorii la bugetul de stat!!!…De asemenea, prejudiciile de imagine aduse grupului de firme sunt imense, fără să se pună în discuție dramele prin care trec cei acuzați și familiile acestora. Toate aceste argumente justifică recuzarea procurorului dar nu zdruncină încrederea noastră în justiție, aceste cazuri de rea intenție fiind izolate.”, potrivit unui comunicat al S.C. Ydail Construct S.R.L.

A fost dispusă începerea urmăririi penale pe numele a trei persoane

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a fost dispusă începerea urmăririi penale pe numele a trei persoane, între care și una care reprezintă firma Ydail, pentru săvârşirea infracţiunii de obţinere ilegală de fonduri, constând în folosirea ori prezentarea de documente sau date false, inexacte sau incomplete, pentru primirea aprobărilor sau garanţiilor necesare acordării finanţărilor obţinute sau garantate din fonduri publice, dacă are ca rezultat obţinerea pe nedrept a acestor fonduri.

Procurorii susțin că ar fi fost încasate ilegal sume de bani

Procurorii susțin că ar fi fost încasate ilegal sume de bani pentru lucrările de deszăpezire a drumurilor județene. „…prin depunerea ofertei pentru a participa la licitaţia privind procedura de atribuire a Acordului Cadru având ca obiect lucrări şi servicii de reparare şi întreţinere drumuri judeţene aflate în administrarea judeţului Gorj, în perioada 2015 – 2019, conţinând documente şi date false cu privire la deţinerea utilajelor necesare executării lucrărilor de deszăpezire a drumurilor judeţene, precum şi date false cu privire la lipsa datoriilor către bugetul de stat, au obţinut pe nedrept încheierea Acordului Cadru Multianual din 09.06.2016, cu Consiliul Judeţean Gorj, în valoare de 157.107.128 lei, fără TVA şi au încasat necuvenit suma de 359.132 lei, provenită din fonduri publice, fără ca asocierea respectivă să îndeplinească condiţiile pentru câştigarea licitaţiei.”, conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS