22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProiect pentru reabilitarea Casei de Cultură din Târgu Jiu

Proiect pentru reabilitarea Casei de Cultură din Târgu Jiu

Casa de Cultură din Târgu Jiu va beneficia în curând de un proiect de reabilitare. Serviciile de proiectare sunt asigurate de o firmă de profil și vor viza întocmirea unei documentații în baza căreia imobilul să fie complet reabilitat și modernizat.

Finanțarea va fi asigurată de către Compania Națională de Investiții. Eugen Bejinaru, viceprimarul din Târgu Jiu, a declarat că lucrările care vor dura 14 luni vor debuta în jurul datei de 1 iulie. Proiectul prevede o sală de spectacole cu 600 de locuri care va dispune de aparatura și logistica necesare pentru organizarea de evenimente culturale de amploare. Va mai fi amenajată o sală de spectacole și alte evenimente pentru tineri și mai multe săli pentru repetiții (dansuri, balet etc).

Vor mai exista: bibliotecă, cineclub, săli de expoziții, precum și alte spații dedicate unor activități culturale. Este vorba de spații a căror suprafață totală este de 3.926 de metri pătrați, pe mai multe niveluri – subsol, parter și două etaje.

O clădire afectată de intemperii

Lucrările constau în reabilitarea integrală a clădirii și spațiilor interioare, respectiv tâmplaria interioară și exterioară, pardoselile, tavanele, tencuieli, zugrăveli, pereții de compartimentare, toate dotările, inclusiv mobilierul și scaunele din sala de spectacole, sistemele audio-video, sonorizare, proiecții cinema. Se vor reface toate instalațiile electrice, sanitare, de încălzire, ventilare-climatizare, inclusiv surse alternative de energie – pompe de caldură.

De asemenea, se vor realiza toate instalațiile și dotările pentru securitate la incendiu, pentru monitorizare și supreveghere video. Totodată, se va realiza și izolarea termică a clădirii. Bugetul total pentru reabilitrea imobilului situat în centrul municipiului Târgu Jiu este de 4.482.221 de euro. În Casa de Cultură nu au mai fost organizate evenimente de câțiva ani, întrucât imobilul este afectat de intemperii și nu are nici autorizație de securitate la incendii.

Încep lucrările la bazinul de înot

Luna viitoare vor fi demarate lucrările la bazinul de înot de lângă Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Va fi un bazin acoperit care va intra în circuitul de agrement al orașului. Investiția este estimată la peste 2 milioane de euro. Finanțarea este deja asigurată de la bugetul central, respectiv de la Ministerul Dezvoltării.

Proiectul prevede construirea unui bazin acoperit cu scop didactic, în centrul municipiului, chiar lângă noua arenă sportivă. Obiectul va putea fi folosit de către toți elevii și cetățenii din municipiu și va avea un circuit deschis. Fiind acoperit, va putea fi utilizat pe tot timpul anului. Viceprimarul din Târgu Jiu, Eugen Bejinaru, a declarat că lucrările la noua investiție vor fi demarate până la jumătatea lunii viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS