11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria ar putea renunța la actuala firmă de salubritate

Primăria ar putea renunța la actuala firmă de salubritate

Edilii din Târgu Jiu sunt hotărâți să renunțe la serviciile firmei care administrează depozitul de gunoi din municipiu, dacă nu se va intra în legalitate.

Depozitul de gunoi, administrat de firma Polaris, a rămas fără autorizația integrată de mediu pentru că nu este conform. Autorizația a fost suspendată de APM până la efectuarea unor lucrări prin care să fie eliminată poluarea olfactivă a orașului. În același timp, viceprimarul din Târgu Jiu, Eugen Bejinaru, lecere demisia șefilor de la Agenția pentru Protecția Mediului și de la Garda de Mediu.

„Aceste instituții ar fi trebuit să intervină și să sancționeze societatea pentru lipsa de conformare la prevederile din autorizația de mediu. Poluarea aceasta olfactivă nu este de ieri, ci de mai mult timp. Ar trebui să fie sancționată această stare de adormire a Gărzii de Mediu și a Agenției pentru Protecția Mediului Gorj. Deșeuri se aduc de ani de zile la groapa de gunoi de la Târgu Jiu. Ar fi trebuit să se intervină din timp. Nu s-a întâmplat acest lucru și problemele s-au accentuat.

Cu toată responsabilitatea cer demisia sau demiterea celor doi directori care conduc cele două instituții responsabile, respectiv domnul Giorgi de la APM și a domnului Sanda de la Garda de Mediu, pentru că dânșii, în afară de a încasa salarii în acești 10 – 12 ani de când sunt directori, nu au luat nicio măsură clară și concretă în ceea ce privește depozitul de gunoi de la Târgu Jiu. Până acum au dormit. Dorm de 10 ani și s-au trezit acum în plină pandemie să lase județul întreg plin de gunoaie. La sfârșitul săptămânii o să am o întâlnire cu deputatul Dan Vîlceanu, o să am o discuție cu privire la activitatea celor două instituții”, a declarat Eugen Bejinaru.

Garda de Mediu Gorj a amendat în ultimele 6 luni cu 470.000 de lei firma care deține depozitul de gunoi de la Târgu Jiu. Autorizația integrată de mediu a fost suspendată de către APM, începând cu data de 23 martie.

Au trimis o notificare

Viceprimarul din Târgu Jiu a mai spus că primăria a notificat Polaris că se va putea ajunge până la rezilierea contractului, dacă nu se respectă autorizația integrată de mediu: „Am notificat firma Polaris, printr-o adresă, care reprezintă un prim pas pentru tragerea semnalului de alarmă, că, nerespectând autorizația de mediu, automat sunt pasibili de rezilierea contractului”, potrivit lui Eugen Bejinaru.

Firma Polaris mai are câțiva ani contract cu municipalitatea

Firma Polaris mai are câțiva ani contract cu municipalitatea pentru depozitul de gunoi din Târgu Jiu. Este singurul depozit de deșeuri din județul Gorj. Problema este că obiectivul este amplasat foarte aproape de zonele locuite. De asemenea, mirosul emanat de gunoi a început să se simtă și în alte cartiere din municipiul, la mare distanță. În momentul de față , deșeurile de la Târgu Jiu sunt transportate la depozitul din Mehedinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS