7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGunoiul din Gorj nu mai poate fi depozitat de marți la Târgu Jiu

Gunoiul din Gorj nu mai poate fi depozitat de marți la Târgu Jiu

Gunoiul din județul Gorj nu mai poate fi depozitat de marți în depozitul de la Târgu Jiu.

A intrat în vigoare decizia Agenției pentru Protecția Mediului Gorj prin care a fost suspendată autorizația integrată de mediu. De marți, serviciile de salubritate care activează în comunele și în orașele din județul Gorj sunt obligate să depună deșeurile colectate de la populație și de la agenții economici în trei stații de transfer. Una se află în apropiere de municipiul Târgu Jiu. De la stațiile de transfer, gunoiul balotat va fi transportat la depozitul autorizat care se află cel mai aproape de județul Gorj. Niciun depozit din județele vecine nu a fost disponibil pentru a prelua deșeurile din Gorj.

Excepție a făcut depozitul de gunoi de la Drobeta Turnu-Severin, din Mehedinți, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a luat decizia de suspendare a autorizației integrate de mediu pentru că firma Polaris nu a realizat anumite investiții pentru reducerea poluării olfactive.

Mai este o șansă marți

Firma Polaris, care administrează depozitul de gunoi de la Târgu Jiu a contestat decizia Agenției pentru Protecția Mediului Gorj de suspendare a autorizației. Cu toate acestea, instanța a programat primul termen abia pentru data de 2 aprilie.

Așadar, până atunci gunoiul nu mai poate fi depozitat la Târgu Jiu. Ar mai fi o soluție pentru ca depozitul să rămână deschis. Asociația care supervizează serviciile de salubritate în județul Gorj ADIS a luat ieri decizia de a transmite o solicitare către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj pentru ca depozitul de gunoi de la Târgu Jiu să fie menținut deschis.

Reprezentanții ADIS motivează solicitarea prin faptul că o dispoziție din pandemie menționează faptul că serviciile publice de utilități nu pot fi întrerupte. Rămâne de văzut dacă solicitarea respectivă va fi analizată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj și ce măsură va fi luată. Firma Polaris are la dispoziție trei luni pentru a finaliza lucrările la stația de captare și ardere a hidrogenului sulfurat emanat de groapa de gunoi și care poluează în prezent orașul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS