10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUM Sadu a început să cumpere echipamente noi pentru producția de muniție

UM Sadu a început să cumpere echipamente noi pentru producția de muniție

Uzina Mecanică (UM) de la Sadu, Bumbești-Jiu, județul Gorj, a început să achiziționeze echipamente noi. De mai bine de un an, societatea încearcă să cumpere utilaje noi. Nu a reușit acest lucru, în ciuda licitațiilor care au fost organizate.

Recent, a început atribuirea contractelor. Se are în vedere obținerea unei mașini pentru capsulat muniția de infanterie. Contractul are trei loturi. Uzina vrea să investească mai multe milioane de lei în retehnologizarea liniilor de producție pentru a crește productivitatea.

Fosta fabrică de armament din Bumbești-Jiu este printre puținii producători de muniție din țară și s-a confruntat în ultimii ani cu probleme economice. Angajații chiar au fost trimiși în șomaj tehnic anul trecut, în lipsa comenzilor. Administrația a profitat astfel de ajutorul financiar acordat de stat angajatorilor cu activitatea afectată de pandemia de coronavirus.

Buget de achiziții de 10 milioane de lei

În continuare, Uzina Mecanică de la Sadu organizează în această lună licitații pentru cumpărarea de echipamente precum: mașini de încărcat muniție de infanterie de diferite calibre, mașini de capsulat, instalație de recoacere, mașini de aspect vizual muniție de infanterie și mașini de etanșat muniție.

Bugetul total se apropie de 10 miloane de lei. Banii au fost obținuți în urma unei majorări de capital. Compania are un potențial ridicat de dezvoltare a activității, dacă va reuși să se retehnologizeze și să crească nivelul de calitate a produselor pe care le realizeză.

Firma Artego din Târgu Jiu, lider la exporturi în județul Gorj

De asemenea, dacă va fi rezolvată și problema asigurării unui flux constant în privința aprovizionării cu materie primă atunci fabrica de muniție de la Bumbești-Jiu poate deveni unul din principalii exportatori din județul Gorj. În momentul de față firma Artego din Târgu Jiu (producător de benzi din cauciuc) este lider la exporturi în județul Gorj. Livrările la export sunt de peste un milion de euro lunar. La UM Sadu numărul de angajați a scăzut la 800, după ce în urmă cu cinci ani era de peste o mie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS